BK MLADA BOLESLAV
8. 7. 2024 | Redakce

Velké emoce i motivace do budoucna, říkají draftovaní Bruslaři

M l. B o l. – Draftem NHL letos prošlo rovných 13 Čechů, což je mimochodem nejlepší výsledek krajánků od roku 2005. A štěstí – které samozřejmě přeje připraveným – se usmálo i na dva Bruslaře. Na 153. místě byl totiž draftován obránce Aleš Čech (na úvodní fotografii vpravo) a na 167. místě poté útočník Vojtěch Hradec. Na oba ukázala nově vznikající organizace v Utahu. Jaké byly, či stále ještě jsou, dojmy dvojice mladých boleslavských hráčů?
Po zklamání v Berlíně radost. Jsem rád, že na mě NHL nezanevřela, říká Aleš Čech

Aleši, co na to říkáte? Čekal jste to?

Přiznávám, že jsem to čekal. Tak trochu. (smích) Po tom mém druhém mistrovství, kdy jsem byl bronzový, mě obvolalo pár týmů, přičemž největší zájem měl právě Utah. Takže nějaké komunikace probíhaly. Říkali mi, že chtějí velkého beka, který umí číst hru a podobně. Samozřejmě mě to těšilo.

Váš spoluhráč z týmu Vojtěch Hradec na draft letěl. Vy ne. Proč?

To tak trochu navážu na tu předchozí odpověď, kde jsem říkal, že „jsem to tak trochu čekal“. Jisté to nebylo. Říkali mi, že je to tak na 80 %. Přiznávám, že jsem se asi trochu obával zklamání. Celý ten draft je vlastně jedno velké čekání a jeden prostě neví. Říkal jsem si, že si ty nehty radši budu kousat doma.

Jak to prožíváte? Jaké jsou ty pocity?

Obrovská radost. Asi i pocit nějakého zadostiučinění. Hraju hokej od čtyř let, snad můžu i říct, že už za sebou něco málo mám. Třikrát mistrovství světa juniorů, první rok extraligy, čtyři roky ve Finsku. Troufám si říct, že dělám, co můžu. Navíc mám takový příběh… (odmlčí se) Když byl první rok draftu, tak jsem letěl do Berlína na kemp Los Angeles. Jenže se mi na letišti ztratily věci. A následně mě údajně nedraftovali proto, že mě prostě chtěli vidět na ledě. Zatímco já tam mohl tak maximálně sedět na tribuně. Strašně mě to tenkrát mrzelo, takže teď je ta radost o to větší. Že jsem vydržel, že na mě NHL nezanevřela. Přiznávám, že ty emoce byly opravdu velké. Chci na sobě dál makat, vím, že je kam se posouvat a chci si jednou NHL určitě zahrát.

Co to pro vás znamená z hlediska kariéry a dalšího působení?

Hned po draftu jsem odletěl do Ameriky na týdenní kemp. Měli jsme nějaké tréninky i zápas. Mluvilo se mnou vedení, kondiční trenér, trenér obránců. Působilo to na mě hrozně dobře a já jsem snad taky udělal slušný dojem. Každopádně budoucnost se teď řeší, je varianta, že zůstanu dál v Boleslavi a taky je tu varianta, že bych už mohl odejít na farmu. Určitě nechci, aby to vypadalo, že chci z Boleslavi utéct, tak to není, mám to tady rád a jsem v kontaktu se sportovními manažery, se kterými to všechno řeším, nicméně některé šance prostě přicházejí třeba jen jednou za život.


Vojtěch Hradec: Je to velká radost, ale taky teprve začátek cesty

Vojto, čekal jste to?

Hrozně jsem v to doufal a strašně moc jsem si to přál. A nakonec to vyšlo. Je to obrovská euforie. Ale samozřejmě taky teprve začátek cesty.

Na draft jste osobně letěl, mohl bys popsat celý ten zážitek?

Na draft jsem odletěl s dědou, tetou a sestřenkou. Rodiče s bráchou se mnou bohužel letět nemohli. Do Vegas jsme přiletěli dva dny před draftem. Trochu jsme si prošli město a pak už jsme čekali na to hlavní. Byl to neskutečný zážitek, splněný sen, ale zároveň taky trochu nervy. (úsměv)

Je to v tom i nějaké zadostiučinění?

Určitě do jisté míry ano. Od mala to byl můj sen, který se mi teď splnil. Pořád je to hodně neskutečný pocit.

Co to pro vás znamená z hlediska kariéry?

Určitě ohromná motivace do další práce. Prozatím ale každopádně zůstávám v Boleslavi. Uvidíme, co přinese čas.

Jaký dojem na vás Utah udělal? Je to de facto nová organizace. (Do Utahu se přestěhoval klub z Phoenixu, pozn. red.)

Utah na mě udělal velmi dobrý dojem. Všichni tam na nás byli hodní, ve všem nám pomáhali. Fanoušci jsou tam super. Je vidět ze Utah žije sportem. Všechno tam bylo dobře zorganizované. Bylo o nás moc dobře postaráno.



Další články

Aktuality

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

31.07.2024

Turnaj pěti zemí U17

Po úspěšném a bezchybně zvládnutém trojzápase se Švýcarskem čeká sedmnáctku Turnaj pěti zemí ve slovenských Piešťanech. Na něm se svěřenci trenéra Františka Ptáčka mezi 14. a 17. srpnem postupně utkají se Švýcarskem, Slovenskem, Německem a na závěr s výběrem USA. V nominaci na tento turnaj nechybí boleslavský obránce Vojtěch Hora a útočník Filip Matějka. Mezi náhradníky je brankář Marek Sklenička a útočník Petr Hanyš.

×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Tábor