BK MLADA BOLESLAV
7. 9. 2024 | Lukáš Chuchválek

Dorost si odbyl domácí premiéru v sezóně i na domácím ledě vítězně

I / 2. kolo, sobota 7. 9. 2024
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIM
M l. B o l. – Po úvodní čtvrteční výhře na ledě Slavie čekala dorostence premiéra v nynějším ročníku doma. Přivítala Litvínov, který absolvoval předešlého večera utkání s nováčkem soutěže, s plzeňskými vlky. Utkání se hrálo po většinu času za nerozhodného stavu, nicméně v závěru Svjatoslav Vasiak překlopil vývoj na stranu Bruslařů, kteří výrazně přestříleli soupeře ze severu Čech, jenž do Boleslavi přijel unaven z páteční dohrávky.
Ml. Boleslav: Martínek – Piskač, Kříž, Hora, Čermák (A), Konvalinka, J. Dvořák – Hrouda, Vrbata, T. Novotný – Hanyš (C), F. Matějka (A), Vasiak – Chabada, T. Dvořák, Bydžovský – Ždanov, Čajka.
Litvínov: Udržal – Šindelář, Kudrna, Žák, Postl, Müller, Bozseník (A) – Vondráček, Klempíř, Rambousek – Butka, K. Kváš, Skála – Petružálek (C), Gimmler, Záruba – Melančin.
Branky a nahrávky: 5. Hora, 53. Vasiak (Čajka) – 5. Skála (Žák, Vondráček). Rozhodčí: Valda – Beneš, Hák. Vyloučení: 4:2, navíc Novotný (MBL) a Melančin (LIM) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 97. Střely na branku: 36:17. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Komentář

Na úvod si Boleslav zahrála přesilovou hru, v níž se neprosadila. Smutnit nemusela, neboť se zkraje 5. minuty trefil krásně z ostrého úhlu Vojtěch Hora. Z vedení se Bruslaři neradovali dlouho. O 22 sekund později vyrovnal Dominik Skála ze skoro totožného umístění. Pro domácí mohlo být hůř, kdyby Litvínov sehrál přesilovku, jež následovala, lépe. Naopak, díky dobrému bránění je téměř nepustili před Martínka. Podobné to bylo při dalším vyloučení v závěru třetiny. Mezitím hráči obou celků dělali výpady bez efektu.

Od druhé dvacetiminutovky přidali Bruslaři výrazně tempo a soupeře jednoznačně přestříleli. Velmi blízko k zajištění vedení byl Petr Hanyš, jenž se dostal k několika dorážkám do Udržalových betonů, jenže se mu nepovedlo patřičně přizvednout puk. Podobně Tadeáš Dvořák, který z mezikruží nastřelil hruď brankáře. Bezzubost boleslavských útoků potvrdila i odehraná přesilová hra. Ve skvělé příležitosti vyhořel Ždanov, jenž nevyzrál v sólu nad brankářem. Celou třetinu se hrálo téměř na jednu bránu, ale Severočeši vytasili výrazněji drápky až v závěru, kdy si nebezpečnou šanci vypracoval Dominik Skála. Martínek měl dost práce i poté, kdy čelil závaru.

Rozhodlo se až v posledním dějství, při kterém vypadal obraz hry nejprve stejně jako v předešlé třetině, ale přibylo ostrých zákroků. Za ty sudí nekompromisně vyloučili do konce utkání Matyáše Melančina a před koncem zápasu i Tomáše Novotného. Nicméně Melančinovo vyloučení nepřineslo Bruslařům prakticky žádnou výhodu, neboť z pěti minut ji pokrátil na pouhou jednu minutu nejprve Piskač za hrubost a pak Vasiak za napadení. Ale právě Svjatoslav Vasiak to odčinil po svém návratu na led, když si přebral puk poblíž rohu kluziště a z ostrého úhlu namířil k brankáři, který si ho pravděpodobně bruslí srazil za svá záda. Hosté se pokusili o opětovné vyrovnání, avšak puky jim létaly nad bránu nebo vedle. Zkusili tedy power-play, kdy měl na holi pojistku Hrouda, ale vůbec se mu nepovedlo vyrovnat se s touto možností. To ho mrzet nemuselo, neboť Boleslav udržela své hubené vedení až do konce.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Nelíbila se mi první třetina. Z naší strany řeknu zase špatné nastavení hlav, laxnost a ve chvíli, kdy jsme neměli kotouč, tak naše hra nebyla vůbec podle našich představ. Řekl bych, že od druhé třetiny se náš výkon zlepšil minimálně aspoň, co se týče nasazení a plnění pokynů a věcí, o kterých se pravidelně bavíme. Řekl bych, že byla otázka času, kdy tu branku vstřelíme, nakonec to bylo sedm minut před koncem zápasu. Z mé stran je to naprosto zasloužený výsledek.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.