BK MLADA BOLESLAV
14. 9. 2024 | Redakce

Základ je položený, jen se musí rozvíjet, míní Tomáš Vlasák. Jaké jsou cíle?

M l. B o l. – Extraligové celky čeká náročný start soutěže. To si uvědomuje i Tomáš Vlasák, který do pozice sportovního ředitele Mladé Boleslavi přišel po konci svého působení v Plzni. Také u Středočechů má jasnou představu o hře. Co si od celku Bruslařů představuje?

Tomáši, je z vaší pozice znát, že je v extralize víc peněz a trh je přebraný?

Je to určitě znát. Samozřejmě je to vidět, spousta mužstev enormně posiluje, dávají do příchodů velké finance. Musí se snažit i ostatní týmy, aby mohly konkurovat. Snažíme se i my a doufám, že se nám to povede.

Cítíte, že nyní máte trochu volnější ruce a větší šanci někoho ulovit než v předešlém angažmá?

Určitě, jsou tu větší možnosti, i když i Plzeň musela zareagovat na současnou situaci. Pro mě je to v Mladé Boleslavi nová výzva, s Martinem Ševcem jsme na jedné lodi, myslím si, že on má na obránce velmi dobré oko. Nemusíme se vždycky shodnout, ale je to lepší, že jsme dva, protože víc očí znamená víc nadhledu. I s trenéry jsme se snažili udělat vše, abychom byli konkurenceschopní a splnili cíl, který jsme si dali.

Jaké ty cíle jsou?

Po loňské sezoně chceme zabojovat o čtvrtfinále. Nemám rád velká hesla a výkřiky, leží to na ledě a na hráčích. Budeme na tom pracovat, jak jen to půjde.

Jak byste si představoval, aby tým hrál?

Když to shrnu, tak bych si přál tým z play off 2021/2022. V předkole porazil Plzeň a ve čtvrtfinále potom udolal 4:1 na zápasy Hradec, který vyhrál základní část. Líbilo se mi nasazení a bruslivě-agresivní hokej. Ten k tomu patří a chceme ho prezentovat i letos.

Jak těžké je poskládat kádr, aby si to vše sedlo?

Jmen je hodně, navíc někomu trvá adaptace déle. Měli jsme na to přípravu, jeden zápas nám kvůli onemocnění soupeře vypadnul. Generálka ukázala spoustu dobrých věcí, ale i ty, na kterých se musí ještě pracovat. Myslím si, že základ je položený a musíme ho dál rozvíjet.

Chodíváte někdy do kabiny?

Byl bych rád, kdybych do ní nemusel chodit vůbec. Je to samozřejmě na trenérech. Ale přiznám se, že už jsme tam po zápase s Kladnem byli. Měli jsme s každým hráčem pohovor. Doufám, že to povídání kluci vzali za dobrý konec. Nasazení a vůle po vítězství pak byly i vidět v generálce s Karlovými Vary.

Jak důležitý bude začátek soutěže?

Letos je to trochu jiné tím, že se hraje pořád. Předešlé sezony měly na začátku úterky vesměs volné, nyní budeme mít za dva měsíce odehráno spoustu kol. Začátek je extrémně důležitý každý rok, letos to bude ještě o jeden stupeň výš.

Další články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice