BK MLADA BOLESLAV
14. 9. 2024 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Tři body a nula vzadu. Juniorka si poradila s Litvínovem

I / 5. kolo, sobota 14. 9. 2024
Ml. Boleslav - Litvínov MBL - LIM
M l. B o l. – Po dvoubodovém vítězství si svěřenci Petra Hakena brousili zuby na další přídavek do extraligové tabulky, do cesty se jim v sobotu odpoledne postavil Litvínov. Bruslaři se dostali do vedení ve 13. minutě po první sezonní trefě Miroslava Dobnera a hubený náskok nakonec udrželi až do třetí sirény. Gól jistoty přidal v závěru do prázdné Jan Kučera, také pro něj se jednalo o premiérovou trefu v probíhajícím ročníku. Zelenobílí tak slavili vítězství 2:0, ke kterému 24 zákroky přispěl bezchybný David Hora.
Ml. Boleslav: D. Hora – Průšek, Frešer, Sypecký (C), Moravec, A. Čech, Křivánek, Doležel – Kučera, Král, Maxin – Dobner, M. Vlasák (A), Hurt – Vítek, Šachl, Teplý – Kurka, Fink, Hanyš.
Litvínov: Stránský – Beran, Kubíček (A), Soušek, Bystřický, Prokeš, Vyhlídal, M. Hora (C) – D. Čech (A), Novák, Jo. Bednařík – Stasjuk, Ja. Bednařík, Raichl – Postl, Tůma, Scafari – Pospíšil, Peroutka, Grosskopf.
Branky a nahrávky: 13. Dobner (Vlasák, Sypecký), 60. Kučera. Rozhodčí: Vepřovský, Hacaperka – Kučera, Maňák. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 28:24. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

Bruslaři oproti pátečnímu utkání museli na Chemiky vyrukovat bez útočníků, kteří se gólově podíleli na prvním vítězství sezony nad Energií. Místo Vasiaka, který se vrátil k dorostu, nastoupil v útoku Petr Hanyš, do ofenzivy se vrátilo duo Fink - Kurka a obranným řadám zase na jeden zápas vypomohl Aleš Čech. Předzápasovým otazníkem bylo rozpoložení soupeře Bruslařů, Litvínov totiž odvezl z pod Ještědu výprask 4:11. Domácí Bruslaři šli málem do vedení v závěru 7. minuty, kdy po vhazování Maxin napálil puk do levé tyčky litvínovské branky. Zelenobílí se nicméně úvodního gólu dočkali a to ve 13. minutě. Vlasákovi se povedlo dobruslit kotouč, objet branku a nabít na střelu Sypeckému. Jeho ránu ještě Stránský vyrazil, na dorážku Miroslava Dobnera už ale neměl.

Další šance přišly až po změně stran. Krátce po startu druhé části se po hezké kombinaci otevřel prostor před Frešerem, jehož střelu z mezikruží Stránský v leže odrazil až do ochranné sítě. V závěru druhé části potom přišly dva momenty Imricha Maxina. Ten nejprve v úvodu 37. minuty z úniku nastřelil břevno litvínovské klece, aby následně v posledních vteřinách po krásné Králově zadovce bekhendem ze slotu minul branku.

Ve třetí části potom mohl navýšit Král, kterému se podařilo ujet všem hráčům v černožlutém a před sebou už měl jen Stránského. Brankáře si sice rozhýbal a kotouč na poslední chvíli strhnul do bekhendu, jenže jeho zakončení potom skončilo na levé tyčce. Litvínovští se sice snažili, k žádné větší šanci se ale nedostali. V závěru ještě zkoušeli odvoláním brankáře zavelit k poslednímu útoku, jenže již za 10 vteřin po hrubce obránce Souška inkasovali z hole Jana Kučery - 2:0. Mladoboleslavská juniorka tak po pátečním dvoubodovém vítězství připsala do extraligové tabulky první tříbodovou výhru. Navíc s nulou vzadu, protože za záda Davida Hory neprošla ani jedna z 24 litvínovských střel. Další body mohou junioři sebrat ve čtvrtek 19. září, kdy na ledě ŠKOENERGO Arény hostí pardubické Dynamo.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Musím pogratulovat k týmu a vyzdvihnout brankáře, který zapsal první nulu. Bylo to od nás defenzivně velmi dobře zvládnuté. Takřka celý zápas jsme vedli o 1:0 a to hubené vítězství, jsme si snad i zasloužili. Je to pro nás velmi důležité do dalšího pokračování soutěže.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice