BK MLADA BOLESLAV
14. 10. 2024 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Vít Golda

Porouchaný autobus a dopravní nehoda jako předvoj neúspěchu. Dohrávka s Brnem nevyšla podle představ

11., pondělí 14. 10. 2024
Kometa Brno - Ml. Boleslav KOM - MBL
B r n o – Bruslaře na cestě do jihomoravské metropole zdržela porucha autobusu i nastálá zácpa po dopravní nehodě. Mladoboleslavští dorazili pozdě a nestihli by včas nastoupit na předzápasové rozbruslení. Díky vstřícnosti domácího týmu se ale podařilo posunout start utkání o třicet minut. Zelenobílí přesto na ledě Winning Group Arény jako první vedli po akci Jana Buchteleho při vlastním oslabení. Kometa ale do přestávky srovnala, na startu druhé části dokonala obrat a přidala další dva góly z protiútoků. Herní vzepjetí Bruslařů ve třetí části přineslo korekci stavu z hole Jana Stránského, víc už ale zelenobílým časomíra nepovolila a v Brně tak padli poměrem 2:4.
Kometa Brno: Krošelj – Davidson, Ščotka (A), Beaudin, Holland, Ďaloga, Bartejs, Gulaši – Zaťovič (C), Cingel, Flek (A) – Pospíšil, Zbořil, Mueller – Kos, Konečný, Rachůnek – Říčka, Kollár, Jedlička
Ml. Boleslav: Růžička – Pyrochta (A), Čech, Bernad, Lintuniemi, Jánošík (C), Pavlík, Gewiese – Skalický, Fořt (A), Junttila – Buchtele, Čajka, Lakatoš – Malát, Suchý, Stránský – Dvořáček, Závora, Doležal
Branky a nahrávky: 14. Beaudin (Ščotka, Kollár), 22. Konečný (Kos, Rachůnek), 33. Mueller (Pospíšil, Beaudin), 39. Zbořil (Mueller, Bartejs) – 5. Buchtele (Závora, Pavlík), 48. Stránský (Skalický, Fořt). Rozhodčí: Jeřábek, Stano – Axman, Rampír. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5637. Střely na branku: 25:28. Zblokované střely: 16:16. Hity: 2:1. Vhazování: 48:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Komentář

Cesta Bruslařů na jih Moravy výrazně vybočila ze svého rutinního průběhu. Mladoboleslavští sice vyrazili krátce před polednem, už u Poděbrad ale museli kvůli poruše autobusu přesedlat do náhradního stroje. To ovšem nebylo všechno. U Havlíčkova Brodu se potom Bruslaři zasekli v zácpě na frekventovaném tahu silnice I/38. Ten na několik hodin zcela zastavila vážná dopravní nehoda dvou aut, u které musel zasahovat také vrtulník. Autobus s našimi hokejisty tak dorazil k branám Winning Group Arény až 17:20. Díky vstřícnosti a kolegialitě ze strany klubu HC Kometa Brno se podařilo vyjednat posunutí startu utkání. Za toto gesto fair-play domácí tým zaslouží poklonu.

Bylo znát, že Bruslaři byli v úvodu utkání nerozježdění, na skóre se to však neprojevilo. Mohlo tomu ale být jinak. Ve 4. minutě dostal obsazený Jánošík riskantní přihrávku od Lakatoše a Zaťoviče od vyložené šance odradil jen za cenu faulu. V oslabení ale Kometě unikl Jan Buchtele, který si zkušeně poradil z trojicí bránících útočníků Zbořil - Mueller - Říčka a zavěsil do pravé šibenice - 0:1. V 10. minutě měl na holi navýšení Skalický, jenže jeho střelu z ideální pozice v mezikruží kryl Krošelj vyrážečkou.

Do hry se potom dostali také domácí. Největší příležitost vytvořil Rachůnek přihrávkou pro Konečného do slotu, parádním blokem ji ale zmařil Suchý. Ve 14. minutě se příznivci Komety radovali z vyrovnání, když obránce Nicolas Beaudin využil střídání Bruslařů a přes stojícího Lintuniemiho si to v rychlosti namířil až před Růžičku, přehodil si puk na forhend a trefil mezírku v jeho postoji - 1:1. A Brňané neměli dost, vyrovnávací trefa je inspirovala pro pokračování ve druhé třetině.

Z té uběhlo právě 102 vteřin, když si Jakub Konečný vybruslil s pukem od pravého hrazení a z pravého kruhu střelou na bližší tyčku přes clonícího Kose otáčel skóre na stranu domácích. Ve 28. minutě mohl při zmatcích ve střídání navýšit Pospíšil, jeho protiútok ale dokázal úspěšným zákrokem zmařit Růžička. Ve 33. minutě už ale kapituloval, protože po rychlém brejku zůstal v mezikruží neobsazený Peter Mueller a svou pověst střelce potvrdil beze zbytku. A americký útočník měl prsty také v gólu na 4:1, který připravil přihrávkou pro Adama Zbořila, který bekhendem píchl puk mezi Růžičkovy betony.

Ve 46. minutě se Lakatoš po buly sám objevil před Krošeljem, bekhendem na něj ale nevyzrál. A hned po dalším vhazování z výhodné pozice pálil ještě Buchtele, ani on na exboleslavského strážce recept nenašel. V závěru 47. minuty napálil Malát tyč, hned v dalším střídání ale Jan Stránský lehce přizvedl Skalického nahození a šťastně snížil. Pro Skalického to byl stý bod v extraligové kariéře. Krošelj měl potom štěstí při dvou tvrdých ranách z hole Pavlíka od modré, obě kryl na poslední chvíli. Herní vzedmutí ale přišlo pozdě a skóre už se dál neměnilo, Bruslaři v Brně padli poměrem 2:4.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný: První třetina byla vyrovnaná, nebyla tam moc velká intenzita ani tempo. Dostali jsme gól, který nás trochu zmrazil. Důležité bylo, jak tam Nick Beaudin prošel a vyrovnal. Ve druhé třetině jsme potrestali to, co jsme měli a konečně byli produktivní. Neřekl bych, že jsme byli jednoznačně lepší. Jak ale Boleslav udělala chybu, tak jsme okamžitě trestali. Chtěli jsme se poučit z utkání s Vítkovicemi, kde jsme taky po dvou třetinách vedli 4:1. Myslím si, že bychom měli hrát ještě obezřetněji a kontrolovat ten výsledek lépe. Dostali jsme jeden gól, v závěru si to ještě trochu zkomplikovali oslabením. Kluci to ale odfárali a body zůstaly zaslouženě doma.

Související články

Aktuality

05.10.2024

Dohrávka s Vítkovicemi

Odložené utkání 7. kola Tipsport extraligy s Vítkovicemi, které bylo posunuto z důvodu marodky na straně Ridery, zná svůj náhradní termín. Odehraje se hned po první reprezentační přestávce určené pro turnaj Karjala. Bruslaři se tak do Ostravy vydají ve středu 13. listopadu, hrát se bude od 17:30.

04.10.2024

U17 také do Salcburku

Kromě nejmladšího výběru reprezentace se na cestu do rakouského Salcburku vydají také hokejisté do sedmnácti let. Trenéři v čele s Františkem Ptáčkem uvidí své svěřence ve dvou soubojích s výběrem domácího Red Bullu U18, zápasy jsou na programu v úterý 15. a středu 16. října. Do Rakouska vyrazí také dva Bruslaři - obránce Vojtěch Hora a útočník Petr Hanyš. Kdyby bylo potřeba nahradit případné absentéry, připraven zaskočit je také útočník Filip Matějka.

04.10.2024

U16 se vrací do Salcburku

Po srpnovém dvojzápase šestnáctky v Salcburku, čeká obměněnou nominaci našich mladíků cesta zpět na stejné místo. V prostorech tamní akademie Red Bullu sehrají hráči ročníku 2009 další dva zápasy, konkrétně ve dnech 8. a 9. října. Do druhé a pozměněné nominace Marka Melenovského se vešel mladoboleslavský útočník Kryštof Vrbata, mezi náhradníky je také brankář dorostu Denis Beran.

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

×
Dnes v 17:30 | Muži
BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 12:30 | Jun.
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec