BK MLADA BOLESLAV
15. 10. 2024 | Zdena Bobková

Jan Stránský: Druhá třetina byla fatální, jinak to mohly být klidně i tři body

B r n o – Pondělní dohrávka 11. kola pro Bruslaře nevyzněla šťastně. Po nepříjemných komplikacích, které je potkaly cestou do jihomoravské metropole, kdy se jim nejprve porouchal autobus a posléze ještě zůstali v koloně kvůli dopravní nehodě, jim vstup do utkání vyšel – v oslabení se trefil Jan Buchtele. Pak už ale úřadovali domácí, kteří do první sirény vyrovnali, a ve druhé třetině odskočili o tři branky. Jan Stránský v závěrečné periodě přidal druhou branku Mladé Boleslav, ale to byl bohužel poslední gólový zápis toho dne. Středočeši se tak z Brna vrátili bez bodu. K mikrofonu jsme si po zápase pozvali právě střelce druhé branky Bruslařů.

Honzo, na brněnském ledě nakonec prohráváte 2:4. Je to férový výsledek?

Na to, že celý den nevycházel úplně podle našich představ, tak v první třetině ta hra nevypadala vůbec špatně a měli jsme to dobře rozehrané. Ale ve druhé třetině jsme udělali fatální chyby, kdy jsme dvakrát nebo třikrát propadli a ze všech situací jsme inkasovali a Brno nám odskočilo na 4:1.

Byla ta druhá třetina rozhodujícím momentem zápasu?

Ano. Inkasovali jsme v ní tři branky. Pak už bylo těžké to dotahovat, kór na venkovním hřišti. Soupeř zaslouženě vyhrál.

Sám jste zmínil, že jste nezačali vůbec špatně, navíc po všech těch komplikacích po cestě. Hned první gól dal Honza Buchtele v oslabení. To byl začátek jako hrom a soupeře jste rozhodně zaskočili.

Snažili jsme se přečkat úvodní tlak Brna, který nepřišel. Do zápasu jsme vstoupili dobře a vedli jsme 1:0, což pro nás bylo optimální, abychom se v hlavách uklidnili. Pak jsme ale prohrávali 1:4 a tam už se nemůžeme vymlouvat na to, že jsme přijeli pozdě.

Byl to takový ten den blbec?

To nevím. Asi. Přijde mi, že když jedeme na Moravu, tak se vždycky něco podělá. A je to opakovaně. Nemůžu říkat, že se musíme ponaučit, ale už bychom se nad tím měli zamyslet, že se musí něco dělat jinak.

Kometa je rozjetá, podařilo se jim vyhrát třetí zápas v řadě. Byla na vás dobře připravená a bylo těžké ji zastavit?

Myslím, že to bylo hratelné utkání. Klidně jsme mohli sahat i na tři body, ale jak už jsem zmínil, druhá třetina byla fatální.

Naopak třetí třetina od vás byla sehraná výborně. Nepřišel ten tlak až příliš pozdě?

Přišel. Ve druhé třetině nebylo z naší strany vůbec nic – žádný tlak, žádné vyhrané osobní souboje, žádné rvaní se o kotouč. Proto nám Brno odskočilo. I když na závěr už se stáhli, což bylo ale dáno asi i výsledkem, jinak by hráli otevřenější hokej a určitě by do nás šli více. Ale ten výsledek je trošku uspokojil, a tím pádem jsme měli navrch.

Váš gól byl prvně přiřknut Pavolu Skalickému, ale pak byl střelec opraven. Jak branka padla a věděl jste hned, že jste gól dal vy?

Pavol nahazoval kotouč na gólmana takovou žabkou, já jsem valil do brány, a tečoval jsem to čepelí. Věděl jsem to hned. Divil jsem se, že mi to nepřipsali rovnou, protože na to rozhodčí koukal. Trochu mě to mrzelo. Není to poprvé, potýkám se s tím dost často a myslím si, že je pak teatrální, abych jezdil za rozhodčími a přihlašoval si tam gól nebo asistence, jako se to dělalo v 90. letech. Byla to rychlá situace, rychlá tečka. Chápu, že je to někdy i pro ty rozhodčí těžké. Ale teď už jsou ty kamery, tak se to pak určí.

V pátek vás čeká derby s Libercem. Jak se po prohře co nejrychleji oklepat a připravit se na oba víkendové zápasy, které vás čekají?

Nemáme žádnou krizi ani herní nepohodu, ale samozřejmě derby má jiný náboj a víme, jaká byla derby v loňské sezoně. Byl bych nerad, kdybychom si ze zápasu s Kometou odnesli do zápasu s Libercem jakékoli střídání. Možná snad jen ta poslední desetiminutovka tady.

Těšíte se na bouřlivou domácí atmosféru?

Na zápasy s Libercem se vždycky těším a věřím, že fanoušci naplní halu. Ale jak jsem už zmiňoval, hraje se proti nim těžce, dlouhá léta ukazují, že jsou kvalitní tým. I oni mají Boleslav pod kůží a věřím, že to bude vyhrocený zápas, a že si nedarujeme metr ledu navíc.

Jsou vypsané i speciální odměny?

Vždy máme vypsané speciální odměny v kabině na každý zápas. Každý hráč má svůj tým. A doufám, že někdo, kdo přišel z Liberce v poslední době, tam přidá nějaký bonus.

Děkujeme za rozhovor.

Související články

Aktuality

05.10.2024

Dohrávka s Vítkovicemi

Odložené utkání 7. kola Tipsport extraligy s Vítkovicemi, které bylo posunuto z důvodu marodky na straně Ridery, zná svůj náhradní termín. Odehraje se hned po první reprezentační přestávce určené pro turnaj Karjala. Bruslaři se tak do Ostravy vydají ve středu 13. listopadu, hrát se bude od 17:30.

04.10.2024

U17 také do Salcburku

Kromě nejmladšího výběru reprezentace se na cestu do rakouského Salcburku vydají také hokejisté do sedmnácti let. Trenéři v čele s Františkem Ptáčkem uvidí své svěřence ve dvou soubojích s výběrem domácího Red Bullu U18, zápasy jsou na programu v úterý 15. a středu 16. října. Do Rakouska vyrazí také dva Bruslaři - obránce Vojtěch Hora a útočník Petr Hanyš. Kdyby bylo potřeba nahradit případné absentéry, připraven zaskočit je také útočník Filip Matějka.

04.10.2024

U16 se vrací do Salcburku

Po srpnovém dvojzápase šestnáctky v Salcburku, čeká obměněnou nominaci našich mladíků cesta zpět na stejné místo. V prostorech tamní akademie Red Bullu sehrají hráči ročníku 2009 další dva zápasy, konkrétně ve dnech 8. a 9. října. Do druhé a pozměněné nominace Marka Melenovského se vešel mladoboleslavský útočník Kryštof Vrbata, mezi náhradníky je také brankář dorostu Denis Beran.

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

×
Dnes v 17:30 | Muži
BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 12:30 | Jun.
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec