BK MLADA BOLESLAV
19. 10. 2024 | Tomáš Taybner

Dorost podruhé v sezoně neslaví, stejně jako v prvním případě nestačil na Energii

I / 13. kolo, sobota 19. 10. 2024
K. Vary - Ml. Boleslav KVA - MBL
K . V a r y – Mladoboleslavský dorost v sobotu 19. října vyrazil na místo, kde v loňském ročníku pečetil postup do finále. Rozjetý černobílý vlak domácích Energetiků ale na malé karlovarské hale po prvním dějství vedl již 3:0, přestože Bruslaře nepřehrával. V druhé části se díky trefám Filipa Matějky a Sviatoslava Vasiaka zelenobílí vrátili zpět do hry a usilovali o vyrovnání, jenže na něj nedosáhli. Energie v 50. minutě pečetila svůj dvanáctý tříbodový večer a třinácté vítězství celkově gólem z přesilové hry. Bruslaři prohráli teprve podruhé v sezoně a ani na druhý pokus nenašli recept na silného soupeře. Třetí šanci dostanou v sobotu 30. listopadu, kdy Západočeši přijedou do ŠKOENERGO Arény. Naše dorostence ale v nejbližší době čekají jiné zápasy, v pátek budou hrát na ledě posledního Kladna a hned v sobotu domácí derby s Libercem.
K. Vary: Psohlavec – Hájek, Bauer, Vrzal, Kůrka, Křivánek, Kubík – Hüttl, Šedivec, Švejcar – Sedláček (A), Jäger, Michalov – Vaníček, Slavík, Tomek (C).
Ml. Boleslav: Beran – Hora (A), Konvalinka, Piskač, J. Dvořák, Bednář – Chaika, Matějka (A), Vasiak – Hrouda (A), Vrbata, Chabada – Bydžovský, T. Dvořák, Zhdanov – Vovsík, Novotný
Branky a nahrávky: 11. Kůrka (Vaníček), 12. Slavík, 20. Vrzal (Slavík), 51. Hájek (Michalov, Vaníček) – 25. Matějka (Vasiak), 28. Vasiak (Vrbata, Matějka). Rozhodčí: Jiskra – Šimek, Koblížek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 25:34. Diváci: 67. Průběh zápasu: 3:0, 3:2, 4:2.

Komentář

Mladoboleslavský dorost nastoupil v Karlových Varech do přímého souboje o první místo se dvěma změnami v sestavě oproti čtvrteční předehrávce s Motorem. Ta první se udála v brankovišti, kde namísto Jaroslava Martínka naskočil Denis Beran. Druhá se udála v útočných řadách, kde trenérský štáb postrádal Jana Musila. Jeho pozici zaujal prvoročák Nicolas Vovsík. Bruslaři v pozici druhého týmu tabulky naskočili na led dosud neporažené Energie a doufali, že kouzlo domácích odčarují.

A zelenobílí byli v prvním dějství střelecky aktivnější a první lajna v útočném pásmu pořádně tlačila na karlovarskou defenzivu, jenže hokej se hraje na góly a ty padaly jen na druhé straně. Celé to v 11. minutě odstartoval obránce Pavel Kůrka, který si to nikým neatakován od levé tyčky namířil před branku a bekhendem hodil puk na zadní tyčku. Za další minutu po rychlém kontru přihrával Šedivec z levé strany kotouč na zadní tyč, kde za obráncem Bednářem číhal připravený Lukáš Slavík.

Krátce před první sirénou přidal Bruslařům třetí dárek na cestu do šaten Tomáš Vrzal. Karlovarský bek u pravého hrazení vystihl přihrávku svého protivníka, povyjel si na osu a zápěstím vypálil k levé tyči - 3:0. Jenže Bruslaře to nějak nerozhodilo a po přestávce se konečně prosadili také. Ve úvodu 25. minuty totiž Vasiak parádní přihrávkou od vlastní klece našel Filipa Matějku u půlící čáry a ten po pohotové kličce do bekhendu zavěsil za Psohlavce.

Ve 28. minutě už to bylo jen o gól. To když Vrbata našel Sviatoslava Vasiaka na útočné modré a ten po přechodu do pásma utaženou ranou k levé tyči snížil na 2:3 z pohledu Bruslařů. Psohlavec na letící kotouč zareagoval příliš pozdě, protože Vasiakovi se povedlo schovat střelu za projíždějícího obránce Kubíka. O vyrovnání se mladoboleslavští hoši snažili až do 50. minuty, ale byla to snaha marná. V čase 49:15 byl potom vyloučen Jan Dvořák a Energie v nabídnuté přesilovce definitivně rozhodla, když se prosadil Lukáš Hájek - 4:2.

Bruslaři tak podruhé v sezoně prohráli a rozjetou Energii tak nezastavili ani na druhý pokus. Svěřenci trenérů Škalouda a Kolnera nadále zůstávají na druhém místě tabulky s čtyřbodovým náskokem na třetí Plzeň. O další body budou zelenobílí usilovat v pátek na ledě posledního Kladna, v sobotu potom doma přivítají Liberec.

Související články

Aktuality

05.10.2024

Dohrávka s Vítkovicemi

Odložené utkání 7. kola Tipsport extraligy s Vítkovicemi, které bylo posunuto z důvodu marodky na straně Ridery, zná svůj náhradní termín. Odehraje se hned po první reprezentační přestávce určené pro turnaj Karjala. Bruslaři se tak do Ostravy vydají ve středu 13. listopadu, hrát se bude od 17:30.

04.10.2024

U17 také do Salcburku

Kromě nejmladšího výběru reprezentace se na cestu do rakouského Salcburku vydají také hokejisté do sedmnácti let. Trenéři v čele s Františkem Ptáčkem uvidí své svěřence ve dvou soubojích s výběrem domácího Red Bullu U18, zápasy jsou na programu v úterý 15. a středu 16. října. Do Rakouska vyrazí také dva Bruslaři - obránce Vojtěch Hora a útočník Petr Hanyš. Kdyby bylo potřeba nahradit případné absentéry, připraven zaskočit je také útočník Filip Matějka.

04.10.2024

U16 se vrací do Salcburku

Po srpnovém dvojzápase šestnáctky v Salcburku, čeká obměněnou nominaci našich mladíků cesta zpět na stejné místo. V prostorech tamní akademie Red Bullu sehrají hráči ročníku 2009 další dva zápasy, konkrétně ve dnech 8. a 9. října. Do druhé a pozměněné nominace Marka Melenovského se vešel mladoboleslavský útočník Kryštof Vrbata, mezi náhradníky je také brankář dorostu Denis Beran.

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav