BK MLADA BOLESLAV
9. 1. 2020 | Tomáš Taybner

Dorostenci podlehli Chomutovu po nájezdech

27., čtvrtek 9. 1. 2020
Ml. Boleslav - Chomutov MBL - CHM

M l . B o l . – V dalším utkání nadstavby v extralize dorostenců, přivítali domácí hráči Piráty z Chomutova. Po první třetině byl stav vyrovnaný 2:2, ale po druhé už vedli hosté. Ve třetí části Bruslaři vyrovnali a chvíli dokonce vedli, ovšem Pirátům se podařilo vyrovnat a výhru v nájezdech vystřelil Filip Döring.
Ml. Boleslav: Král J. (46. Šatný) – Moravec, Halman, Křepelka, Jasečko, Rajgl, Hrouda, Hlinský – Sluka, Kredl, Peca, Pavlík, Vítek, Polák, Hruška, Král P., Haas (C), Plíšek
Chomutov: Bajgar (Ciple) – Poch, Frollo, Perný, Husinecký, Kovár (C), Badinka, Döring – Spudich, Šugár, Šilar, Skrutek, Vostiňák, Mišovic, Novotný, Pavlák, Ekrt, Rindoš
Branky a nahrávky: 14. Jasečko (Vítek), 18. Haas (Jasečko, Hrouda), 43. Haas (Plíšek), 45. Polák – 1. Skrutek (Šilar, Spudich), 12. Šugár (Perný), 23. Döring (Šugár), 45. Döring (Poch, Šilar), rozh. náj. Döring.. Rozhodčí: Folk - Kotek, Lauko. Vyloučení: 6:10 Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 80. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 4:5

Komentář

Hosté vstoupili do zápasu výborně, když už ve 29 sekundě po odraženém puku otevřel skóre Tomáš Skrutek. Piráti byli i nadále hladoví a tlačili na domácí Bruslaře a za svoji aktivitu se dočkali další branky. Ve dvanácté minutě se po nahození od Perného dostal k dorážce Pavel Šugár, který doklepl puk za záda Krále. Boleslav snížila o šest minut později, stalo se tak po vhazování, které vyhrál Vítek čistě na modrou čáru. Tam stál Sebastian Jasečko a střelou tahem vymetl levý růžek Bajgarovy branky. Tři minuty před koncem první periody přišel zbytečný faul Pirátů, krátce na to podrazil Skrutek Křepelku, který se snažil zavést puk do útočného pásma. Bruslařům se podařilo potrestat Chomutov zásluhou Oskara Haase. Na jeho brance měl velký podíl Jasečko, jenž svým pohybem vytvořil domácímu střelci na levém kruhu dost prostoru. Po první třetině byl stav, stejně jako na začátku utkání, vyrovnaný.

Domácím příliš nevyšel vstup do druhé periody, přestože do ní vstoupili v početní výhodě. Hned po návratu z trestné lavice se Krédl dostal do úniku, ale nedokázal své sólo proměnit. Po pár vteřinách se do samostatného tandemu pustil Filip Döring a ukázal Bruslařům jak s takovou situací naložit. Svoji šanci zakončil přesnou střelou nad beton Krále a Piráti se ujali vedení. Pár okamžiků po inkasované brance si Boleslav opět zavařila, když po faulu Patrika Krále byl vyloučen i Jakub Peca. Chomutov dvojnásobnou přesilovku nevyužil. V přesilovce domácích ujela obraně hned dvojice hráčů v modrobílém. Byl to Jan Ekrt, který branku vůbec netrefil a stav už se do konce druhé části nezměnil.

Do třetí části vstoupili lépe Bruslaři, když po třech minutách hry srovnal z pravého kruhu Oskar Haas. Domácím se dařilo a o pár minut později dokonce vedli. Krásnou akci zakončil střelou mezi nohami Vojtěch Polák. Hosté dokázali srovnat krok už po 14 vteřinách. Chomutov po vyhraném vhazování vjel do pásma a po rychlé kombinaci se podruhé trefil Filip Döring. Bruslaři byli lepším týmem a tlačili na svého soupeře. I přesto jsme ve zbytku třetí periody branku neviděli. Oba celky hrály ze zajištěné obrany, takže moc prostoru ke skórování žadný z hráčů neměl.

V prodloužení si zahráli přesilovku Bruslaři i Piráti. V absolutně největší šanci nastaveného času se objevil Haas, jenž nedokázal zvednout kotouč přes beton Bajgara.

V samostatných nájezdech uspěl hned v první sérii Šilar a hned v dalším nájezdu ho napodobil Polák. Další branka padla až v šestém kole nájezdů a byl to Filip Döring, který rozhodl zápas. Hostující útočník si tak v zápase zapsal do statistik hattrick.

Ohlasy trenérů

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Dnes jsme nepředvedli vůbec dobrý výkon. Z naší strany to bylo nepovedené utkání. Ve třetí třetině to bylo lepší, ale víc než bod jsme si asi nezasloužili. Musíme se připravit na další zápasy lépe, než na ten dnešní.

Petr Jíra, Piráti Chomutov: Jsme rádi, že jsme udělali bod po základní hrací době a potom i ten druhý. Vedli jsme 2:0, ale kluci hodně faulovali. Boleslav má hodně šikovných hráčů, kteří mají dobré dovednosti a dokážou tyto situace využít. Nakonec jsme ten zápas dokázali ubojovat.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov