BK MLADA BOLESLAV
13. 2. 2020 | Adéla Kvapilová

Dorost ani napodruhé nevyzrál nad Havířovem

33., čtvrtek 13. 2. 2020
Havířov - Ml. Boleslav HAV - MBL
H a v í ř o v – Dorostenci v rámci nadstavbové části ELIOD Extraligy dorostu se ve čtvrtek 13. února střetli s týmem AZ RESIDOMO Havířov. Vyrovnaný stav vydržel až do druhé třetiny, kde se jako první prosadili domácí. Do konce prostřední části se ještě podařilo Bruslařům skórovat. Poslední dějství přineslo dvě branky, obě lapil ze sítě boleslavský gólman, a tak duel ovládl domácí celek 3:1.
Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P."A", Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka "A", Kubík,Moškoř "C", Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Horváth,Csabi
Ml. Boleslav: Forst – T. Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko,Rajgl, Hrouda – Sluka, Kredl, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král, Haas,Strnádek, Plíšek
Branky a nahrávky: 21. Moškoř (Kremnický), 54. Pavlačka (Becher), 60. Bárta (Becher, Kolat) – 30. Haas (Křepelka). Rozhodčí: Blaževič – Kořistka, Hranoš. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Komentář

Do utkání vklouzli rychleji domácí, kteří se tlačili dopředu. Po dobrém napadání se dostal ke kotouči Pavlačka, ale jeho akci ukončila obrana Mladé Boleslavi. Na druhé straně prověřili havířovského gólmana z předbrankového prostoru Kredl s Hruškou. První velkou šanci v zápase měl na holi Csabi, který dostal přihrávku do jízdy a ujel sám na Forsta. Při zakončování ale ztratil stabilitu, a tak puk za boleslavského mladíka nedostal. O necelé dvě minuty později se mohli radovat Bruslaři, avšak Kredlova dorážka skončila v lapačce domácího brankáře.

Devátá minuta přinesla první vyloučení na straně Havířova, to ale o změně stavu nerozhodlo. Domácí dorostenci se drali dopředu. V šanci se ocitl Becher, ale ani ten nedokázal boleslavského gólmana překvapit. V 16. minutě okusili početní převahu i hosté, nakonec ani ta nebyla využita. Svou tvrdou střelu předvedl Urbančík, Forst si jeho počínání pohlídal. Jelikož v úvodní části žádná branka nepadla, zůstalo skóre netknuté.

Na počátku druhé periody bleskově udeřili Havířovští. Do přečíslení se dostali Kremnický s Janem Moškorem, který střelou nad beton překvapil boleslavského Forsta. Bruslaři se v následné akci málem radovali z vyrovnání. Kredlova rána letěla mimo, melu v brankovišti si Nowak ohlídal. Tlak hostujícího celku neustával. Ve 28. minutě byl potrestán Nowak za zdržování hry, později na trestnou lavici přisedl ještě Křivohlávek za krosček. Havířovští se dostali do tří, což nakonec vedlo k vyrovnávací brance. Z levé strany nahazoval Oskar Hass kotouč, ten se o brusli bránícího hráče odrazil a doputoval za záda havířovského muže v masce.

Ve 34. minutě se Moravec dopustil faulu na Bechera, čímž sudí nařídil trestné střílení. Havířovskému útočníkovi se ale nájezd nezadařil. Po chybě boleslavské obrany se o další zajímavou akci postaral Csabi, ale ani ten Forsta nepřekonal. Protože i následné šance zůstaly neproměněny, tak po druhé siréně svítilo na tabuli skóre 1:1.

Poslední třetinu zahájili opět lépe domácí. O dobytí branky se pokoušel Puzoň, poté Pavlačka a nebezpečně dorážel i Kusak. Oba týmy tížila herní nepřesnost, ovšem tempo se stupňovalo. Boleslavští se taktéž snažili prosadit. Zahrozil Hass, následně Kredl, avšak Nowak zůstal klidný a skryl puk ve své lapačce. Hostující Boleslav semkla domácí u modré čáry a do žádné akce je nepouštěla. Nakonec se v čase 53:59 radovali Slezané. Do samostatného úniku se dostal Martin Pavlačka, jenž střelou nad lapačku posunul Havířov do jednobrankového vedení. Necelé dvě minuty před koncem si Středočeši pěkně zavařili. Za katr usedl Vochvest za podrážení. Domácí se tentokrát nemýlili a trefa Denise Bárty z pravého kruhu ke vzdálenější tyči rozhodla o stavu zápasu. Hosté ještě odvolali brankáře, avšak skóre střetnutí už ovlivnit nedokázali. Havířov porazil Mladou Boleslav i ve druhém duelu sezóny.

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (AZ RESIDOMO Havířov): Včera jsme odehráli výborný zápas a dneska jsme si pod tím dojmem mysleli, že nám to půjde samo. Neměli jsme potřebný pohyb a nemyslím, že by to bylo únavou, spíš v hlavách, nebyli jsme tak soustředění. První třetina byla vyrovnaná. Pak jsme šli do vedení, ale soupeř se v přesilovkách dostal zpět do hry a vstřelil nám i branku. Poté jsme byli pasivní, nevyhrávali jsme souboje. Ve třetí třetině jsme strhli zápas na svou stranu šťastným gólem po pěkné individuální akci Pavlačky. Navíc v poslední minutě přišla naše krásně využitá přesilovka. K výhře samozřejmě hodně přispěl i výkon brankáře. Porazili jsme jeden z nejlepších týmů soutěže, za což jsme rádi, na druhou stranu myslím, že máme potenciál hrát lépe, než jsme předvedli.

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Dlouho jsme se nemohli dostat do tempa a i díky gólmanovi jsme drželi v první třetině vyrovnané skóre 0:0. Ve druhé třetině jsme dostali gól, ale dokázali jsme vyrovnat. Ve třetí třetině to bylo o tom, kdo dá ten druhý gól. My jsme tam měli dvě šance, ale neproměnili jsme je a pak jsme udělali chybu, kterou Havířov potrestal. Chtěli jsme srovnat v power-play, ale nechali jsme se vyloučit a dostali jsme třetí gól. Zápas se nám nepovedl. Zítra hrajeme proti Zlínu, tak věřím, že zlepšíme pohyb a podáme celkově lepší výkon.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov