BK MLADA BOLESLAV
21. 9. 2023 | Lukáš Chuchválek

Dorostenci porazili Tábor a drží si svou pozici ve vrchní části tabulky

5., čtvrtek 21. 9. 2023
Ml. Boleslav - Tábor MBL - TAB
M l. B o l. – V 5. kole přivítali dorostenci Tábor, jenž byl v určité euforii z výhry nad Českými Budějovicemi v jihočeském derby. Ačkoliv si Boleslav vybudovala vysoké vedení, dokázal se soupeř vzpamatovat a hrát i za nepříznivého stavu vyrovnanou bitvu. Bruslaři dokázali odvrátit nástup soupeře k další ofenzívě a udrželi vedení, byť si situaci komplikovali častějšími vyloučeními.
Ml. Boleslav: F. Kovář – K. Macháček, R. Šilhavý, Hora, D. Kovář, T. Čermák, Doležel – Kurka, V. Beran (A), Hanyš (A) – Vasiak, F. Matějka, Kristek (C) – O. Hrouda, Churáček, K. Hájek – Maxin, Ždanov.
Tábor: Brož – Pufr, V. Mašek, Špaček, Céza, J. Ryšavý, J. Šťastný – Klečacký, Suchan, Hlavín – Slívko, Kostka, Strachota – Bartuška, Rizák, Bušta – Pícha, Rob. Mohyla.
Branky a nahrávky: 4. Hanyš (Hora, D. Kovář), 7. Doležel (Churáček, Ždanov), 12. Kurka (Hanyš, V. Beran), 22. Hora (V. Beran), 28. Churáček (K. Hájek, Hora), 55. V. Beran – 30. Hlavín (Bartuška), 31. Hlavín (Strachota), 56. Slívko (Suchan, Pufr). Rozhodčí: Borecký – Maštalíř, Kettner. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 6:2, 6:3.

Fotogalerie

Komentář

V prvních pár minutách tvrdší hry se Středočeši usadili v útoku soupeře a vyčerpávali ho přinucením k zahrání zakázaného uvolnění. To vedlo ve 4. minutě k první gólové situaci, když Petr Hanyš tečoval letící puk, vyslaný Vojtěchem Horou z dálky. O víc než minutu později to podobně zkusili znovu, ale Tábor se tentokrát nedal. I tak ale potom v 7. minutě lovil Marek Brož puk ze své sítě, když byl cloněn a Matěj Doležel přes tyto stínící hráče trefil gólmana Jihočechů přímo mezi betony. Soupeř reagoval sólovými pokusy, ale Hlavína dostihli obránci v zelenobílém, pak Bartuška nevyužil špatné rozehrávky. Ve dvanácté minutě na druhé straně nejprve neuspěl v pěkné kombinaci Matějka, ale pak ihned to napravil Adam Kurka, jenž tímto zařídil již třetí gól Bruslařů, kteří v tu chvíli měli zápas pevně pod kontrolou. Hosté dostali šanci s průběhem něco udělat při přesilovce, jenže se zřídkakdy dostali ke střelbě. Pouze Bartuška něco vymyslel zblízka, ale neuspěl.

Do druhé třetiny vstoupil soupeř s viditelně zlepšeným výkonem, přesto ale brzy inkasoval počtvrté, když Vojtěch Hora našel místo v rozestavení gólmana a propálil puk do sítě. Následovala táborská přesilovka, při níž poprvé pořádně prověřili Františka Kováře. Následující přesilovka pro Boleslav přinesla jen trefu tyče, ale po jejím skončení se prosadil David Churáček, jemuž se poštěstilo nebýt nikým hlídaný, takže měl dost času, prostoru i místa umístit puk nechytatelně pod horní tyč. Následovala reakce Tábora, který ač inkasoval, nehrál nyní nijak špatně a byl v poli Boleslavi rovnocenným soupeřem. Do minuty a čtvrt využili hosté minely Bruslařů a Bartuška ujel spolu s Janem Hlavínem, jenž z úhlu trefil nedostatečně ucpaný prostor u levé tyče. Za další minutu a čtvrt lovil František Kovář puk ze sítě znovu, když se tentýž hráč, Jan Hlavín, kterému nabil Strachota. Najednou byl pohodlný vysoký náskok ta tam a Tábor byl při chuti. Bruslaři však další jejich útoky, a bylo jich dost, dokázali eliminovat.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu jako předešlá a Tábor se snažil hrát vyrovnanou partii a ještě se pokusit zápas zdramatizovat. V další táborské přesilové hře se prezentoval hlavně Antonín Pufr, jehož dalekonosné výstřely byly blízko. Jedna z nich však pouze trefila břevno Kovářovy branky. Po skončení početní nevýhody Boleslav zasypala několika střelami Marka Brože a následovala početní výhoda, při níž málem hostující Slívko skóroval po svém úniku, jenže nezvedl puk přes beton. Pak šli do čtyř zase Bruslaři a dali soupeři lekci z produktivity při oslabení. Vojtěch Beran ujel Jihočechům, kličkou rozhodil brankáře a zasunul puk kolem pravé tyčky. Domácí nedlouho nato šli do tří a František Kovář podlehl tlaku dvojnásobného oslabení, když po souhře soupeře nezabránil střele Ondřeje Slívka proniknout do sítě. Kohouti se i v posledních pěti minutách sympaticky snažili tlačit dopředu a zápas zdramatizovat, avšak Boleslav si svá zadní vrátka již uhlídala a nepustila soupeře k ničemu nebezpečnému.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: V prvé řadě bych chtěl vyzvednout soupeře, který předvedl velmi aktivní, sympatický výkon. Z naší strany to nebylo úplně ideální. Řekl bych, že to bylo takové jako na houpačce. Místy jsme dokázali ukázat nějakou hokejovou kvalitu, ale zase tam byly momenty, které nás (trenéry, pozn red.) trochu nadzvedly ze židle. Stoprocentně máme dále na čem pracovat. Nebyl to dnes výkon, kterým bychom se chtěli dlouhodobě prezentovat.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov