BK MLADA BOLESLAV
24. 2. 2024 | Vojtěch Červený

Dorostenci navázali na jihu Čech na předchozí utkání a zvítězili

II / 15. kolo, sobota 24. 2. 2024
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
M l. B o l. – Během úterního večera přidali výhru nad Přerovem, včera porazili pražskou Slávii a dnes je čekal neméně lehký souboj, Bruslaři se postavili opět v roli favorita proti předposledním Českým Budějovicím. V zápase sice už během osmé minuty prohrávali, ale týmovým výkonem překlopili vývoj celého zápasu na svou stranu. Teď je čeká týdenní oddych a následně cesta na východ Čech, kde vyzvou Hradec Králové.
Č. Budějovice: Jelínek – Schmied, Blažek (A), Matějka D., Jaroš – Šíma, Kysilka, Fleischman – Mařík (A), Novotný, Čečetka – Hřebejk, Muška, Barna (C) – Koníř
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D. (A), Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý – Hanyš, Beran (A), Kurka – Fink, Matějka F., Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Václavík.
Branky a nahrávky: 8. Hřebejk, 58. Čečetka (Schmied, Fleischman) – 13. Kristek, 22. Hájek (Čermák), 26. Hrouda (Maxin), 47. Kurka (Hanyš, Kovář D.), 55. Maxin (Churáček). Rozhodčí: Zedníková – Thuma, Kubas. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0 . V oslabení: 1:0. Střely na branku: 31:51. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5.

Komentář

Do utkání Bruslaři nevkročili vůbec dobře, jejich obrovskou chybu během přesilové hry trestal nekompromisně Tobby Hřebejk, který tak Jihočechy poslal do vedení. Odpověď na branku Český Budějovic přišla o necelých pět minut později, Jakub Kristek si sjel do prostoru mezikruží odkud střelou zápěstím překonal brankáře Vojtěcha Jelínka.

Na další velkou šanci jsme museli čekat do začátku druhé třetiny, Kryštof Hájek zastavil akci domácích ve středním pásmu, vzal si kotouč z levého kruhu poslal puk do prostoru tří tyčí. A o čtyři minuty bylo na jihu Čech ještě více smutno, českobudějovický zadák Lukáš Muška za vlastní brankou upadl a osamocená trojice mladoboleslavských hokejistů v čele s Ondřejem Hroudou před českobudějovickou brankou neměla složitou práci s zakončením. V závěru druhé dvacetiminutovky se Bruslaři odhodlali k velkému tlaku, nejprve Vojtěch Beran trefil horní tyč branky a o šestačtyřicet sekund se Vojtěch Jelínek stačil proti střele Jakub Kristka včas přesunout a parádně zakročit lapačkou.

Se staženou aplikací a zapnutými push notifikacemi budete vždy a všude v obraze!


I během třetí dvacetiminutovky pokračovali nabuzení Bruslaři tlakem na branku Jihočechů, Ondřej Hrouda dostal dobrou nabídku od Rostislava Šilhavého, ale puk usměrnil pouze do výstroje připraveného brankáře Jelínka. Nedáš, dostaneš, tak mohla vypadat situace za 47 vteřin později, kdy bylo nařízeno trestné střílení. Jako jeho exekutor se postavil Danny Barna, ten ale bekhendovou kličkou na Marka Skleničku nevyzrál a tak otěže utkání dal přebírala Mladá Boleslav. Zahrozit mohl znovu Jakub Kristek, který mohl využít zaváhání Vojtěcha Jelínka jemuž vypadl kotouč z rukavice, avšak překonat domácího strážce svatyně nedokázal. Změnit skóre dokázal až za necelé dvě minuty Adam Kurka, kterého vybídl krásnou přihrávkou Petr Hanyš, pomocí hezké střely pod víko. Číslo na výsledkové tabuli v kolonce hostů se měnilo ještě jednou, Imrich Maxin se po vyhraném vhazování Davida Churáčka dostal do prostoru mezi dvěma kruhy a vyslal tvrdou střelu k pravé tyčce. Domácí v závěru dokázali ještě vizuálně upravit skóre poté, co střelu Matyáše Schmeida před brankou parádně tečoval Filip Čečetka. Středočeši tak přidávají třetí po sobě jdoucí výhru a před koncem nadstavby vykazuje dobrou formu.


Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec: „Vstup do utkání jsme neměli vůbec špatný. Podařilo se nám jít do vedení a první třetina byla celkem slušná. Do kabin se šlo za stavu 1:1. Bohužel druhá třetina se nám moc nepovedla, prohrávali jsme 1:3. Neproměnili jsme pak trestné střílení, kdy jsme mohli zápas zdramatizovat. Proti velmi silnému soupeři jsme tak podlehli. Za mě ale obrovský kredit pro kabinu, v poslední době se potýkáme s marodkou, všichni hráči, co dnes nastoupili, odevzdali maximum a bili se až do konce. Prohra to tedy byla se ctí. Po kratičkém volnu se budeme snažit o návrat chybějících hráčů do sestavy a budeme se plně soustředit na další boje. V obou posledních zápasech jsme využili služeb hráčů 9. třídy, kteří mají rovněž náročný program. A ani jeden z nich si nevedl vůbec špatně.“

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov