BK MLADA BOLESLAV
22. 3. 2024 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Ronald Hansel

Dorost na Slavii smazal tříbrankové manko, první mečbol ale nakonec nevyužil

ČF3, pátek 22. 3. 2024
Slavia - Ml. Boleslav SLA - MBL
P r a h a – Mladoboleslavští dorostenci v Edenu po první periodě třetího utkání prohrávali už 1:4, pak ale předvedli stíhací jízdu a v 58. minutě dokázali dosáhnout dokonce na vyrovnání. Slávisté si však vítězství vzít nenechali a rozhodujícím gólem z času 58:04 odvrátili konec sezony. Bruslaři se tak na místo činu vrátí i zítra, kdy dostanou další pokus urvat postup do semifinále. Čtvrtý čtvrtfinálový duel startuje v 17:00.
Slavia: Höhlig – Lorenz (A), Pšenička (A), Oh, Skyba, Marek, Labuzík, Hess – Tittl, Huk, Matějovský (C) – Švancar, Kucharčík, Šámal – Holejšovský, Tichý, Egart
Ml. Boleslav: Kovář F. (21. Sklenička) – Hájek, Hora, Šilhavý, Čermák, Doležel, Kovář D. (A) – Beran (A), Hanyš, Matějka – Vasiak, Václavík, Churáček – Maxin, Fink, Kristek (C) – Ždanov, Hrouda
Branky a nahrávky: 8. Matějovský (Pšenička), 16. Tichý (Kucharčík, Skyba), 19. Skyba (Šámal), 20. Šámal, 59. Kucharčík, 60. Šámal (Kucharčík, Skyba) – 16. Beran (Hájek), 38. Hanyš (Beran), 46. Hanyš (Hájek), 58. Hájek (Hanyš, Čermák). Rozhodčí: Hlinka, Matoušek – Goltsch, Sýkora. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:4, 6:4.

Komentář

Mladoboleslavští dorostenci vyrazili do Edenu bojovat o semifinále ve stejné sestavě, v níž nastoupili v úterý na ledě ŠKOENERGO Arény. Domácí Slavia ale do utkání vstoupila lépe a v 8. minutě otevřela skóre. Artur Matějovský si ve středním pásmu píchl puk za boleslavské beky, na pravém kruhu jej dobruslil a příklepem z velkého úhlu propálil Kováře. V 16. minutě pak Tobiáš Tichý před brankou dokázal tečovat Kucharčíkovo nahození z modré a Pražané vedli 2:0. Byl to zásah v přesilové hře - jediné, kterou Bruslaři svému soupeři v utkání dopřáli.

Po 30 sekundách nicméně slavili také Mladoboleslavští, když rychlý kontr po přistrčení Hájka z levého kruhu proměnil v gól Vojtěch Beran střelou zápěstím. Sešívání se nesesypali a do přestávky svému soupeři uštědřili další dva direkty. O ten první se postaral Daniel Skyba, který v čase 18:13 dopravil puk do sítě po skrumáži před Kovářovou klecí. Ten druhý přišel 26 sekund před první sirénou. Doležel se po zisku kotouče v obranném pásmu ocitl mezi třemi protihráči, ti ho odzbrojili a Viktor Šámal jeho zaváhání potrestal - 4:1.

Bruslaři do druhé části nastoupili se Skleničkou v brance, svůj výkon zlepšili a několikrát měli na svých hokejkách snížení stavu. Bohužel se trápili v koncovce, což poznal jak Vasiak, tak Hrouda, jenž byl blízko ke gólu hned dvakrát. Nakonec se ale Škaloudova parta přeci jen dočkala a to ve 38. minutě, kdy Beran vyhrál buly na levém kruhu, posunul kotouč k pravé tyči a tam se nadvakrát prosadil Petr Hanyš. Po přestávce navíc Petr Hanyš skóroval podruhé, když dokázal změnit směr Hájkovy nabídky od modré a Bruslaři tak byli v kontaktu.

Středočeši tlačili i nadále a vyrovnání doslova viselo ve vzduchu. To, k čemu se delší dobu schylovalo, přišlo v čase 57:13. Svůj povedený výkon korunoval obránce Kryštof Hájek, když k dvěma asistencím přidal i gól. Předělaný útočník se prosadil střelou z modré čáry, na níž Höhlig přes několik clon před brankou vůbec neviděl - 4:4. Radost a úlevu na straně Bruslařů ale záhy vystřídal zmar. Už za necelou minutu nato se totiž od levého hrazení odpoutal Matouš Jan Kucharčík, který se nacpal až před Skleničku a propasíroval přes něj puk do branky. Naši mladíci to ještě v závěru zkoušeli v šesti, ale při risku inkasovali z hole Viktora Šámala a prohráli 4:6. V Edenu se tak oba celky sejdou také zítra, kdy je na programu čtvrté utkání série.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek: Měli jsme vynikající nástup do zápasu. 4:1 bylo to, co jsme si přáli. Nicméně mám takový pocit, že jsme potom tahali za kratší konec. Bylo to způsobeno i tím, na co jsme kluky upozorňovali. Bylo to jednoduchou hrou a v momentech u útočné modré čáry byli zkrátka lepší. V tomhle se do dalšího zápasu musíme zlepšit. Každopádně já klukům strašně děkuju za ten morál a vůli, že si za tím vítězstvím šli, a jsem rád, že to dopadlo tak, že si zahrajeme ještě zítra.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov