BK MLADA BOLESLAV
2. 4. 2024 | Šimon Šulc

Dorost neuspěl ani ve čtvrtém utkání série s Energií, rozhodne příští zápas

SF4, úterý 2. 4. 2024
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Bruslaři naskočili do zápase lépe než posledně. První třetinu sice prohráli, ale ve druhé dokázali bleskurychle dorovnat. Těsně před koncem druhého dějství si vybojovala Energie své vedení nazpátek a ke konci utkání si vítězství pojistili ještě 2 góly. Závěrečný zápas série, který rozhodne, kdo postoupí do finále se odehraje na ledě Karlových Varů.
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář, Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý – Hanyš (A), Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Václavík, Ždanov
K. Vary: Oršulák – Čermák, Dyk (A), Gombár, Kůrka, Postl, Vrzal – Kváš, Sedláček, Wardas (A) – Šilhan, Poizl, Slavík – Kyncl, Habla, Tomek (C) – Blažek
Branky a nahrávky: 24. Hanyš (Ždanov, V. Beran), 25. Vasiak (K. Hájek, I. Maxin) – 7. L. Slavík (Dyk), 19. Habla (Wardas, L. Slavík), 39. Habla (Kyncl, D. Postl), 49. Kyncl (D. Sedláček, Kváš), 57. Kůrka. Rozhodčí: Barek, Micka – Žídek, Maňák. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 149. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

Komentář

  1. Zkraje zápasu šlo vidět značné zlepšení Bruslařů od posledního vzájemného duelu s Karlovarským celkem. Energetici původně na Mladoboleslavské trochu nestačili. To se ale změnilo v 7. minutě, kdy se k puku dostal Lukáš Slavík, který prosvištěl kolem mantinelu a vystřelil na Skleničku. Puk se sice od gólmana odrazil a spadl do před brankového prostoru, ale nešťastnou náhodou ho omylem jeden z Bruslařů tečoval a pomalu se tak kotouč doklouzal za brankovou čáru. Domácí sice na chvíli polevili, ale brzy se vzpamatovali a opět přitvrděli. V 16. minutě sice Energetici opět dostali puk za Skleničkova záda střelou z pravého kruhu, ten ale nebyl uznán z důvodu útočníka v brankovišti. Dvě minuty poté se ale trefuje Jakub Habala, který do branky propasíroval odražený kotouč od Skleničky.

Do další třetiny ale nastoupili Bruslaři výrazně lépe a byla na nich vidět oddanost a bojovnost. To dokázali ve 24. minutě, kdy Beran obral soupeře o puk, nahrál ho na Ždanova, který z pravého kruhu ihned střílel z první. Odražený puk následně Petr Hanyš dorážel do prázdné branky a tím tak snížil vedení hostů. Bruslaři se následně semkli a přitvrdili v útoku, kdy vytvořili na Energetiky velký tlak a dokázali tak bleskurychle srovnat. Pouhou necelou minutu a půl trvalo, než se puku zmocnil před Oršulákovou brankou Sviatoslav Vasiak, který využil nahození Maxina a srovnal. Do konce třetiny domácí zvyšovali nátlak a dostali se do několika šancí. I přes to skóroval ve 39. minutě naopak hostující celek. Viktor Wardas využil nešvaru před brankou domácích a dal gól, čímž navrátil svému týmu vedení.

V posledním dějství měli domácí úkol jasný, a to srovnat a otočit zápas. Tomu jim ale vůbec nenapomohl gól Jakuba Kyncla, který ve 49. minutě dostal přihrávku na modrou, procpal se za domácího obránce a zakončil. Tím Energetici navýšili svůj náskok a dostali Bruslaře pod tlak. 5 minut před koncem si zahráli domácí přesilovku, kterou zkusili odehrát i bez gólmana. To jim ale nevyšlo a 4 minuty před koncem trefil Pavel Kůrka přes celé hřiště prázdnou branku. Tím bylo už vymalováno a zápas skončil výhrou hostů z Karlových Varů 2:5. Poslední zápas, který rozhodne, kdo postoupí do finále se tedy odehraje na ledě Karlových Varů.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Myslím si, že dnes jsme do toho utkání vstoupili daleko lépe než včera. Vypracovali jsme si zase několik příležitostí, které jsme nedokázali proměnit. První gól jsme soupeři spíše darovali, protože jsme si ho dali naprosto sami. I ten druhý gól byl laciný, bylo to ze situace, na kterou jsme se dobře připravovali. Bohužel ani tentokrát to nedopadlo tak, jak bychom si představovali. Od druhé třetiny jsme začali soupeře přehrávat především fyzicky, donutili jsme tým formátu Varů odhazovat kotouče z obraného pásma a dokázali jsme vyrovnat. Byli jsme na koni a byl jsem přesvědčený, že v tu chvíli dáme i vedoucí branku, ale bohužel jsme se nevyvarovali zbytečných ztrát, které si tady opakujeme celou sérii dokola a umožnili jsme jít soupeři zpátky do vedení a soupeř si to už bohužel ve 3. třetině pohlídal. Čeká nás rozhodující zápas ve Varech a my se teď na vlastní kůži přesvědčili, že ten poslední krok je nejtěžší. Myslím si, že se teď dostávají pod tlak Vary, který ho musí udělat taky. My tam jedeme určitě sebevědomě, jelikož jsme tam oba dva zápasy dokázali vyhrát.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov