BK MLADA BOLESLAV
15. 9. 2007 | Michal Miškovský

Boleslavští potvrdili předpoklady až ve třetí třetině

2., sobota 15. 9. 2007
Ml. Boleslav - Beroun MBL - BER
B e n. n. J. - Až poslední dvacetiminutovka rozhodla o vítězství hokejistů Mladé Boleslavi ve středočeském derby nad Berounem. Po čtyřiceti odehraných minutách totiž svítilo na výsledkové tabuli skóre 2:1. V závěrečném dějství se však střelci činili. Červené světlo se rozsvítilo za Novákem hned třikrát. Ve dvou případech se o to postaral Tomáš Nouza.
Ml. Boleslav: Šindelář - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer - Rumpel, Sýkora, Eiselt - Fiedler, Ivan, Sedlák - Handlovský, Nouza, Gombár - Gajovský, Rod, Vlk.
Beroun: Novák - Višňák, Jelínek, Filip, Trojovský, Lukačovič, Braniš, Čížek - Tvrzník, Šinágl, Polák, Křesťan, Slížek, Novotný, Vlček, Nedorost, Kepl, Šulčík, Pavel, Heřman.
Branky a nahrávky: 9. Gombár, 28. Eiselt (Rumpel, Sýkora), 49. Nouza (Gombár), 53. Nouza (Gombár), 59. Gajovský (Drábek). Rozhodčí: Lacina - Špringl, Bejček. Vyloučení: 8:12, navíc Nedorost, Lukačovič a Šinágl 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 650.

Komentář

Úvodní šanci duelu dvou týmů ze středních Čech spálil při početní výhodě ve druhé minutě Drábek. Nabruslil si z pravého křídla před bránu, ale nezamířil přesně. Od modré vyzkoušel Novákovu pozornost Macháček. Boleslavští se podle předpokladů neustále tlačili do prostor před bránou. Často hrozili při přesilovkách. Ve třetí v pořadí nebezpečně střílel Mazanec a zmatek před bránou vytvořil svou dorážkou Sedlák. O chvíli později, konkrétně v deváté minutě, už při stejné situaci uspěl Gombár. Závar ukončil dorážkou do prázdné brány.

Ve 12. minutě už zvedal ruce Sýkora, jenže jeho přízemní pokus z mezikruží o centimetry minul levou tyč. Brankář Berouna Novák musel být hodně pozorný o tři minuty později. Lukáčovu bekhendovou střelu z pravého kruhu dokázal vytěsnit. Strážce brány hostí si mohl oddychnout po nebezpečné ráně Rumpela, který v dobré pozici přestřelil. Na druhé straně Šindelář uspěl proti povedenému pokusu Tvrzníka z hranice útočného pásma. Před odchodem do šaten poslal rozhodčí v krátkém čase dva boleslavské hráče na trestnou lavici, čímž odstartovala berounská přesilovka 5 na 3. Byla však přerušena přestávkou.

Do ještě výhodnější situace se hosté dostali okamžitě na začátku prostředního dějství. Nejen, že měli na ledě o dva hráče navíc oproti soupeři, ale vyloučen byl také Bauer a dvojnásobná početní výhoda se protáhla. Ukončil ji až vyrovnávací gól. Do poloprázdné Šindelářovy brány snadno zasunul puk Vlček. “Domácím“ chvíli trvalo, než se dostali zpět do hry. To se jim povedlo až ve 28. minutě, kdy boleslavským barvám vrátil vedení Eiselt. Prosadil se, stejně jako Gombár v první třetině, přesnou dorážkou při nepřehledné situaci před Novákem.

Velkou příležitost k vyrovnání nevyužil Braniš. Obránce Berouna se po návratu z trestné lavice ve 34. minutě dostal do nájezdu, ale Šindelář svůj tým podržel. Ve stejné minutě to zkoušel z pravé strany Vlček, nicméně i v tomto duelu byl úspěšnější gólman Boleslavských. Hra se v posledních pěti minutách druhé třetiny uklidnila a další zajímavé akce byly k vidění až v posledním dějství.

Nejprve si ve 49. minutě rozuměli Gombár s Nouzou, přičemž druhý jmenovaný zvýšil na 3:1. O necelých 180 vteřin později se radoval znovu Nouza. Při dvojnásobné přesilovce se k němu dostal puk opět přes Gombára a čtyřiadvacetiletý útočník nabídnutou šancí nepohrdl. Puk zastavila po tvrdé střele až síť v berounské bráně. Tečku udělal za zápasem Gajovský. Dvě minuty před koncem mu nestačila obrana hostí a jeden z nemladších hráčů na straně Bruslařského klubu pobavil diváky povedenou kličkou do bekhendu – 5:1.

Ohlasy trenérů přineseme zítra!

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov