BK MLADA BOLESLAV
29. 9. 2023 | Tomáš Taybner, Tomáš Taybner, foto: Hynek Haruda

Dramatické utkání v Litvínově zvládla lépe domácí Verva

6., pátek 29. 9. 2023
Litvínov - Ml. Boleslav LIT - MBL
M l. B o l. – Bruslařům v Litvínově nevyšla první třetina, ale svěřenci Jiřího Kalouse vše odčinili ve druhé dvacetiminutovce. O vyrovnání z nepříznivého stavu 0:2 se zasloužili Lantoši s Malátem. Třetí perioda ale opět patřila Chemikům, tři body pro domácí barvy zařídil ve 48. minutě Kudrna. Středočechy po návratu do Mladé Boleslavi čeká v neděli další utkání, na ledě ŠKOENERGO Arény vyzvou České Budějovice.
Litvínov: Tomek – Demel (A), Zile, Jaks, Baránek, Zeman, Czuczman, Šalda – Koblasa, Sukeľ (C), Kudrna – O. Kaše (A), D. Kaše, Hlava – Abdul, Kirk, Válek – Havelka, Jurčík, Zygmunt
Ml. Boleslav: Růžička – Osburn, Pyrochta (A), Čech, Jánošík (A), Pláněk, Jeřábek, Bernad – Skalický, Järvinen, Aaltonen – Lantoši, Roman, Söderlund – Šmerha, Fořt, Malát – Stránský (C), Suchý, Dvořáček
Branky a nahrávky: 4. D. Kaše (Czuczman, Zeman), 11. Abdul (Baránek), 48. Kudrna (Sukeľ, Koblasa), 56. Sukeľ (Demel), 60. O. Kaše (Abdul) – 25. Lantoši (Aaltonen, Roman), 37. Malát (Šmerha, Pláněk). Rozhodčí: Úlehla, Šindel – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 028. Střely na branku: 22:37. Zblokované střely: 24:22. Hity: 3:7. Vhazování: 31:32. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

Komentář

Litvínovští zahrozili hned v úvodu utkání, na Hlavovo zakončení z předbrankového prostoru si ale počíhal Růžička. Ve 4. minutě už ale mladoboleslavský strážce neměl nárok. Czuczmanovo nahození před brankou zadovkou přesně usměrnil David Kaše a Litvínov vedl.

Na 2:0 v čase 10:03 zvyšoval při přesilovce Vervy Jindřich Abdul. Ten si na pravém kruhu připravil kotouč na střelu a nemýlil se. K dalšímu posunutí skóre byl blízko ještě Válek, který z jedničky pálil po Kirkově přihrávce, puk naštěstí pro Bruslaře prosvištěl vedle brankové konstrukce.

Hosté se tak konečně chytli ve druhé třetině, když po přihrávce Aaltonena ranou z mezikruží zavěsil Róbert Lantoši. Ve 35. minutě zblízka zakončoval Sukel', jenže trefil tyč a k další korekci stavu tak došlo na druhé straně. Na střílenou nabídku Šmerhy před brankou nejlépe zareagoval Sebastián Malát, od jehož hole se puk odrazil do sítě - 2:2.

Za tohoto stavu odstartovala na litvínovském zimním stadionu i třetí perioda. Vedení uzmuli ve 48. minutě domácí poté, co se po další úspěšné teči prosadil Andrej Kudrna. Při hře ve čtyřech měl na holi další branku Koblasa, puk ale proskákal okolo boleslavské klece.

Bruslaři se poté 5 minut před koncem dostali k dvojici přesilovek. Velkou příležitost k vyrovnání vycítil i trenérský štáb hostujícího celku, který se hned rozhodl odvolat Růžičku a zkusit to v šesti. Po krátkém tlaku a zakončení Skalického ale kotouč vyletěl z pásma a Matúš Sukel' jej dovezl do odkryté klece - 4:2. Druhou pojistku do prázdné klece v samotném závěru třetího dějství přidal ostřílený Ondřej Kaše.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek: Souhlasím s hodnocením hostujícího trenéra, soupeř po druhé inkasované brance převzal otěže utkání. Chtěl bych tu vyzdvihnout soupeře. Z těch šesti kol jsme dnes hráli s naprosto nejlépe bruslícím, tvrdě hrajícím a celkově vysokým soupeřem. Samozřejmě to pro nás nebylo překvapení, to mužstvo, které v současné době v Boleslavi mají, je velmi zkušené. Jsou to hráči, kteří mají leccos za sebou a opravdu hráli výborně. Myslím si prostě, že soupeř byl lepším týmem na ledě a souhlasím s tím, že se body měly dělit. I takový je někdy hokej.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov