BK MLADA BOLESLAV
14. 12. 2023 | Lukáš Chuchválek

Přestřelku dorostu se Slavií rozhodla kvalita směrem dopředu

26., čtvrtek 14. 12. 2023
Ml. Boleslav - Slavia MBL - SLA
M l. B o l. – V předposledním kole základní části dorostenci přivítali pražskou Slavii, jež se nachází na druhém místě v tabulce. Zápas začal opatrně, ale po úvodní brance hostí se roztrhl pytel s góly. Soupeř však byl více kvalitní než Bruslaři, a to při hře, kdy se na zodpovědnou a zabezpečenou obranu pravdaže moc nehrálo, asi rozhodlo ve prospěch Pražanů, kteří vezou domů všechny tři body.
Ml. Boleslav: Sklenička – D. Kovář, Doležel, T. Čermák, K. Hájek, K. Macháček, R. Šilhavý – Kurka, V. Beran (A), Kristek (C) – O. Hrouda, Fink, I. Maxin – Vasiak, F. Matějka, Hanyš (A) – Václavík, Ždanov.
Slavia: F. Poletín – Lorenz (A), Skyba, Labuzík, Vrzal, Pšenička (A), D. Marek – Huk, Švancar, Tittl – J. Holejšovský, Šámal, Kucharčík – Matějovský (C), Egart, Tichý.
Branky a nahrávky: Sklenička (Balák) – D. Kovář, Doležel, T. Čermák, K. Hájek, K. Macháček, R. Šilhavý – Kurka, V. Beran (A), Kristek (C) – O. Hrouda, Fink, I. Maxin – Vasiak, F. Matějka, Hanyš (A) – Václavík, Ždanov. Rozhodčí: Barek – Kettner, Goltsch. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:7.

Komentář

V prvních deseti minutách oba celky uspěly v tom nepustit soupeře do šancí. K vidění byly spíše souboje o puk a prostor, střely moc ne. Ledy se hnuly až ve druhé polovině první třetiny, když ve 13. minutě otevřel skóre David Huk poté, kdy se spoluhráči využil chyby Bruslařů při bránění modré čáry a v situaci dvou na nikoho dostal přihrávku k zamíření do prakticky prázdné brány. Neuplynula však ani minuta a Bruslaři srovnali stav díky akci Vojtěcha Berana na pravém kruhu. Jenže Boleslav si nehlídala zadní vrátka a už za půl minuty se hosté opět ujali vedení po trefě Filipa Tittla. Snaha Bruslařů zamezit rozletu soupeře přišla vniveč paradoxně během vlastní přesilovky, když jim uniklo duo Matouš Jan Kucharčík a Viktor Šámal a hladce překonali Marka Skleničku. Do konce třetiny se brankostroj už dokázal zastavit.

Následovala patrně bouře v kabině, protože Boleslav nastoupila do druhé třetiny výrazně útočnější a po gólu hladovější. Slavii dostali několikrát pod silný tlak, jenže je zrazovala koncovka. Pražany však do útoku pouštěli málokdy. V jednom případě byl vyvinut setrvalý pětiminutový tlak na bránu a nic. Až teprve ve 37. minutě se na Bruslaře usmálo štěstí, když nepovedená střela Jakuba Kristka trefila do nohy Adama Kurku, od které se odrazila do sítě. Ze strany Bruslařů to bylo za celou třetinu vše a i když výrazně přestříleli soupeře v poměru čtrnácti ku čtyřem, byl jeden gól za dané situace prostě málo, což se pak projevilo v třetině závěrečné.

Zaprvé, Boleslav zaspala nástup a podruhé se trefil David Huk, když se stejnými spoluhráči jako při prvním gólu kompletně vyšachoval obranu a mířil zase do prázdné branky. Dvojbrankové vedení však netrvalo dlouho a Ondřej Hrouda opět snížil na rozdíl jedné branky. A pro Slavii mohlo být hůř, když se Boleslavi poprvé povedlo ji přečíslit v brejku, ale František Poletín fantasticky zakročil v této klíčové situaci, po níž se Slavii lépe bránilo v oslabení, při němž si Bruslaři počínali docela aktivně, stejně tak i při svém vlastním oslabení. Když hosté vydolovali puk z mlýna, aby Švancar s dalšími z lajny provedli pořádný závar v předbrankovém prostoru, kdy puk už letěl přes brankáře, ale zjevně nepřekonal brankovou čáru a Sklenička ještě stihl kotouč nějak schovat. Litovat však slávisté nemuseli, neboť po vhazování udělali dost práce za bránou a vytvořili příležitost pro Vojtěcha Švancara, jenž se tentokrát už trefil.

Boleslav odvolala brankáře a zkusila štěstí v šesti. Při této boleslavské power-play odmítl Huk hattrick netrefením prázdné brány. Podruhé pak cinkala tyčka uprázdněné brány a slávisté měli ještě jednu dobrou šanci, kterou promarnili. Byli však za to potrestáni ve stylu nedáš-dostaneš, a na opětovný rozdíl jediné branky snížil Imrich Maxin. Jenže uběhlo třináct vteřin a naděje domácích zhatil Matouš Jan Kucharčík v situaci, kdy po vhazování zaspala jak obrana Boleslavi, tak brankář, který se vrátil na tu chvilku do brány. Pověstný poslední hřebík do boleslavské rakve pak zatloukl minutu před koncem Tobiáš Tichý. Bruslaři pak mohli být rádi, že po sedmičce nepřišla pár sekund před koncem ještě osmička.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Do zápasu jsme nevkročili úplně špatně, ale po celý zápas byly znát na soupeři daleko lepší pohyb a šikovnost na puku. Trošku nás trápila i práce směrem dopředu, i co se týče tvoření šancí, ale největší slabina byla dneska v defenzivě. Hrubé chyby od obránců nám celkový výkon shodily o úroveň níž, kam bychom nechtěli.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov