BK MLADA BOLESLAV
12. 4. 2024 | Tomáš Taybner

Dorost je krok od zlatých medailí! Dynamo přehrál poměrem 6:2

F4, pátek 12. 4. 2024
Ml. Boleslav - Pardubice MBL - PCE
M l. B o l. – Dorostenci Bruslařů i ve čtvrtém utkání dokázali plně využít výhody domácího prostředí a na svého soupeře znovu vletěli ve velkém stylu. Rozhodující pasáž utkání přišla v závěru prvního dějství, kdy Mladoboleslavští skórovali hned třikrát mezi 16. a 18. minutou. Dynamu se za stavu 5:0 pro Bruslaře povedlo dvakrát korigovat stav, ale na víc už svěřenci trenéra Faltyse nestačili. Museli tak po třetí siréně sledovat oslavy domácích hokejistů, kteří před nedělní cestou do Pardubic potřebují už jen jedno vítězství k extraligovému titulu. Páté finále je v pardubické enteria Aréně na programu v neděli 14. dubna od 15:00.
Ml. Boleslav: Sklenička – Kovář D., Doležel, Čermák, Hájek, Hora, Šilhavý, Piskač – Hanyš (A), Beran (A), Kurka – Vasiak, Matějka, Kristek (C) – Hrouda, Churáček, Maxin – Ždanov
Pardubice: Tuláček (18. Veřmiřovský) – Ruml, Řehořek, Vápeník (A), Novosad, Jansa, Křečan – Krčál, Rolinek (C), Macek – Lempach, Sekanina, Korec (A) – Úlehla, Drábek, Novák – Tvrdík, Ryšavý
Branky a nahrávky: 16. Beran (TS), 17. Kristek (Matějka), 18. Maxin (Šilhavý, Churáček), 23. Ždanov (Beran, Kurka), 32. Kristek (Matějka, Ždanov), 49. Hanyš (Beran, Matějka) – 37. Sekanina (Vápeník, Řehořek), 45. Rolinek (Macek, Krčál). Rozhodčí: Kostourek, Micka – Hnát, Teršíp. Vyloučení: 8:7, navíc Šilhavý, Maxin (MBL) a Korec, Jansa (PCE) všichni 5+OK za bitku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 453. Střely na branku: 44:31. Průběh utkání: 5:0, 5:2.

Komentář

Do boje o třetí bod série Bruslaři vyrukovali v identickém složení jako o den dříve, protože vítězná sestava se odjakživa nemění. Čekání na první gól bylo tentokrát delší a paradoxně přišlo při početní převaze Dynama. Za pardubickou obranu se totiž v 16. minutě prodral Vojtěch Beran a ve vyložené šanci byl zahákován Lempachem - nemohlo následovat nic jiného než trestné střílení. To proměnil sám faulovaný Beran, když Tuláčka propálil skrz betony. Trefa mladoboleslavského šikuly navíc odstartovala smršť dalších branek. Hned za minutu nato Matějka přistrčil puk na levý kruh pro kapitána Jakuba Kristka a ten zavěsil přesně na zadní šibenici. Za dalších 17 sekund běsnění domácí ofenzívy vyvrcholilo, z velmi podobné pozice se totiž prudkou střelou na bližší tyčku prosadil ještě Imrich Maxin. Pro Tuláčka to byl poslední okamžik mezi třemi tyčemi, v 18. minutě pardubická jednička přepustila své místo Vermiřovskému.

Východočeši se mohli chytit hned po návratu ze šaten, když po Beranově hrubosti měli k dispozici svou druhou přesilovku. Ani tentokrát ji ale nedokázali zužitkovat a krátce po jejím vypršení za to byli potrestáni. Nedůraz beků vyvrcholil ztrátou puku za brankou, Kurka jej přistrčil Beranovi a ten chirurgicky přesným pasem do slotu připravil exkluzivní pozici pro Oleksandra Ždanova. Vermiřovský znovu kapituloval ve 32. minutě, když Matějka od levého hrazení přihrál puk Jakubu Kristkovi a ten zakončil přesně mezi pravý beton a vyrážečku pardubického strážce - 5:0. Hostům nevycházelo zhola nic, naději přinesl až úspěch Tobiáše Sekaniny, jemuž se podařilo ve 37. minutě usměrnit do branky nahození Řehořka.

Ještě lépe na tom Dynamo bylo po návratu ze šaten, kdy byl vyloučen Hájek a jeho prohřešek byl potrestán hned po 6 vteřinách. Ruml přihrál po modré čáře Mackovi a jeho zablokovaný pokus pak za Skleničku dorazil Tomáš Rolinek - 5:2. Červenobílí pak přeci jen trochu ožili, na další snížení ale nedosáhli a navíc se na nich začala projevovat frustrace z nepříznivého vývoje finálové série. Hokej už pak po většinu času hráli jen domácí Bruslaři, za Vermiřovským se v průběhu třetí části hned třikrát rozezněla branková konstrukce. Bruslařům se nakonec povedlo v jedné z nabídnutých přesilovek přidat pojistku, když se Beranova rána přímo před pardubickou klecí otřela o kalhoty Petra Hanyše a skončila v síti. Přítomní diváci se nakonec dočkali také boxerských vložek v podání Šilhavého s Korcem a v závěru rukavice zahodili také Maxin s Jansou, v obou případech vyhráli na body zástupci domácího celku. Mladoboleslavský dorost tak po úvodní porážce přidal třetí vítězství v řadě a od zisku zlatých medailí ho dělí poslední vítězství.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: Hráči si zaslouží obrovský respekt za to, jak čtvrtý zápas zvládli. Řekl bych, ze jsme od začátku zápasu byli lepší ve všech aspektech hry. Zítra lehce potrénujeme a dobře se připravíme na další těžkou bitvu.

Související články

Aktuality

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

31.07.2024

Turnaj pěti zemí U17

Po úspěšném a bezchybně zvládnutém trojzápase se Švýcarskem čeká sedmnáctku Turnaj pěti zemí ve slovenských Piešťanech. Na něm se svěřenci trenéra Františka Ptáčka mezi 14. a 17. srpnem postupně utkají se Švýcarskem, Slovenskem, Německem a na závěr s výběrem USA. V nominaci na tento turnaj nechybí boleslavský obránce Vojtěch Hora a útočník Filip Matějka. Mezi náhradníky je brankář Marek Sklenička a útočník Petr Hanyš.

×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Tábor