BK MLADA BOLESLAV
13. 9. 2024 | Tomáš Taybner

Junioři poprvé slaví, trhák s Energií v prodloužení rozsekl Malínek

I / 4. kolo, pátek 13. 9. 2024
Ml. Boleslav - K. Vary MBL - KVA
M l. B o l. – Junioři se po dvou nezdarech na venkovních kluzištích vrátili zpět domů a na čtvrtý pokus se dočkali prvních bodů. Nebyla to ale jednoduchá cesta, protože Bruslaři museli otáčet ze stavu 1:2, který platil ještě na počátku 32. minuty. Do osudu utkání výrazně zasáhly také dvě posily - Vojtěchové Hradec s Malínkem - oba se v něm totiž střelecky prosadili a krásná trefa druhého jmenovaného v prodloužení nakonec celé utkání rozhodla. Bruslaři budou mít další šanci rozšířit bodovou sbírku hned v sobotu odpoledne, kdy od 16 hodin doma hostí Litvínov.
Ml. Boleslav: Hora – Průšek, Frešer, Sypecký (C), Křivánek, Moravec, Doležel – Hurt, Hradec, Vasiak – Dobner, M. Vlasák (A), Malínek – Kučera, Král, Maxin – Vítek, Šachl, Teplý.
K. Vary: Oršulák – Dyk, Anton (A), Holejšovský, Pelikán, Zachariáš, Postl, Dorot – Steklý, Adámek, Varvařovský – Šmajda, Šilhan, V. Váňa – Langmeier, Vojáček, Suchan – Janata, Pastor, M. Váňa (C).
Branky a nahrávky: 21. Hradec (Hurt, Průšek), 33. Maxin (Frešer, Moravec), 65. Malínek (Moravec, Hradec) – 23. M. Váňa (Janata), 26. Langmeier (Vojáček). Rozhodčí: Bernat, Borecký – Obr, Landsmann. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 88. Střely na branku: 36:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Komentář

Junioři se po třech porážkách v řadě na Karlovy Vary řádně připravili a do boje o první sezonní body tentokrát vyrukovali i se dvěma trumfy v rukávu. Z áčka si trenérský štáb vypůjčil Vojtěcha Hradce, z Kolína dorazil Vojtěch Malínek. Připraven byl rovněž Sviatoslav Vasiak, nejlepší střelec dorostu. Největší šanci prvního dějství ale měli na svědomí hosté a konkrétně kapitán Váňa. Ten se u pravé tyčky dostal k dorážce, kterou mu parádním přesunem zlikvidoval pohotový Hora.

Skóre se tak poprvé měnilo až po přestávce a navíc na druhé straně. Hurtovi se od pravého hrazení podařilo krosem najít Vojtěcha Hradce, který si povyjel až před branku a v čase 21:00 překonal Oršuláka střelou na bližší tyčku. Jenže Energie ve 23. minutě srovnala při vlastním oslabení, když přečíslení dvou proti jednomu využil přesnou střelou Matyáš Váňa. A to nebylo všechno, protože ve 26. minutě šli Karlovarští do vedení zásluhou Pepina Langmeiera, který využil zakleknuvšího Frešera jako clony a ze slotu propálil boleslavského brankáře.

Západočeši mohli vést i o dvě branky, kdyby Hora nevystihl bekhendový blafák unikajícího Steklého. Na druhé straně se blýskl také Oršulák, když betonem po rychlém přesunu vytěsnil Královu střelu po krosové nabídce Malínka. Skóre se proto znovu měnilo až ve 32. minutě, kdy Frešer při přesilovce na levém kruhu přesvědčil všechny karlovarské hráče o tom, že bude zakončovat. Namísto toho ale přihrávkou k pravé tyčce připravil stoprocentní pozici pro Imricha Maxina a ten se už nemýlil - 2:2.

Ve třetí části Energie na pár chvil odskočila do vedení 3:2, ale branka obránce Pelikána nakonec pro kuriozní moment nemohla být uznána. Druhou přihrávkou se na ni totiž podílel hráč, který nebyl veden v zápise o utkání a to pravidla nedovolují. Západočeši mohli přesto rozhodnout v závěru, jenže nevyužili dvě po sobě jdoucí přesilovky, a tak se muselo prodlužovat.

V nastaveném čase s kotoučem hráli především Bruslaři a nakonec se vítězství přeci jen dočkali. Moravec po levém křídle žabkou vysunul Vojtěcha Malínka, který předvedl elegantní zakončení à la Tomáš Hertl, čímž domácím přisoudil dva body do zelenobílé pokladničky. Bodové skóre juniorů se může rozšířit hned zítra odpoledne, kdy svěřenci Petra Hakena hostí Litvínov.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Pro nás velmi těžké utkání, které jsme spíše ubojovali, než že bychom Karlovy Vary přehráli. Ale jak se říká, v jednoduchosti je síla. Také jsme asi měli více štěstí, protože nám pomohla jedna kuriózní situace v době, kdy se soupeř dostal do vedení. Musím poděkovat všem hráčům, kteří dnešní utkání odehráli. Teď už se musíme připravit na zítra.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice