BK MLADA BOLESLAV
15. 10. 2024 | Tomáš Taybner

Juniorka slaví čtvrtý triumf v řadě, k výhře nad Přerovem pomohl stoprocentní výkon Hory

I / 11. kolo, úterý 15. 10. 2024
Ml. Boleslav - Přerov MBL - PRE
M l. B o l. – Mladoboleslavští junioři v dohrávce 11. kola DHL extraligy juniorů hostili přerovské Zubry. Z hlediska tabulky byli zelenobílí papírovým favoritem, což také potvrdili. První a zároveň vítězný gól zařídil v 17. minutě Jan Hurt, který se trefil ve čtvrtém zápase za sebou. A Bruslaři potom zbytek utkání kontrolovali. David Hora za svá záda nepustil ani jednu ze sedmnácti přerovských střel a v závěru ještě přišla pojistka do prázdné klece z hole Imricha Maxina. Junioři se tak posouvají na 9. příčku a vítěznou šňůru mohou dále napnout o tomto víkendu, kdy hostí dva soupeře ze severovýchodního koutu republiky.
Ml. Boleslav: Hora – Sypecký (C), Průšek, A. Vlasák (A), Křivánek, Šilhavý, Pavič, Frešer – Hurt, Hradec, Král – Dobner, M. Vlasák (A), Sláma – Kučera, Beran, Maxin – Hruška, Šachl, Vítek
Přerov: Vojtek – Mozr, Bárta (C), Pala, Janek, Polame, Jarmara, Škňouřil – Kolařík, Mátl, Hanák – Dobřecký, Netopil, Buršík (A) – Hlávka, Kuchta, Ozollapa – Dobša, Nášel, Koudela
Branky a nahrávky: 17. Hurt (Hradec), 60. Maxin (A. Vlasák, Průšek). Rozhodčí: Zavřel, Bernat – Kajínek, Kettner. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 31:17. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

Bruslaři šli do dohrávky 11. kola se třemi výhrami v řadě a brousili si zuby i na čtvrtou zelenou fajfku v řadě. Oproti poslednímu utkání na Slavii se v sestavě udály hned dvě změny. Do obrany se do dvojice k Šilhavému vrátil David Pavič, v útoku zaujal místo dorostence Hanyše zkušený Vojtěch Hradec, který měl pomoci ofenzivě k tomu, aby zvládla souboj s brankářem Vojtkem a Bruslaři tak brali další body.

Domácí byli v úvodní periodě aktivnější než soupeř, dlouho ale žehrali na koncovku. V 8. minutě Vojtek vyrazil pokus Kučery z kruhu do břevna. Velkou šanci měl po hezké kombinaci a Hradcově zadovce Křivánek, také on od pravé tyčky ztroskotal na skvělém Vojtkovi. Ve 13. minutě si z modré sjel do mezikruží Průšek a před sebou už měl jen přerovského brankáře, ani on ale nulu v počtu vstřelených branek neumazal.

Hrdina první třetiny nakonec přeci jen neustál tlak zelenobílých a v 17. minutě poprvé kapituloval. To když si Hradec navedl puk za branku, vzal s sebou i bránícího hráče a předložil kotouč před brankoviště Janu Hurtovi. Ten neváhal a střelou k pravé tyči si připsal čtvrtý gól ve čtvrtém zápase v řadě. Síť potom rozvlnil ještě Maxin ostrou ranou od modré, jeho trefu ale rychle zrušil signalizovaný ofsajd.

V prostřední části měl další dobrou příležitost Kučera po chybě hostů v rozehrávce, volného prostoru však nevyužil a jeho souboj s brankářem Přerova znovu vyzněl lépe pro Vojtka. Ten si připsal ještě jeden dobrý zákrok proti střele Krále z brankoviště. Na druhé straně se musel mít na pozoru také Hora, na kterého ve 32. minutě uháněl Koudela. Mladoboleslavský brankář ale i ve spolupráci s navrátivším se Šilhavým přežil bez inkasování. Domácí ale přišli o Miroslava Dobnera, který odstoupil z utkání po pádu a následné kolizi s protihráčem, pročež zápas nedohrál.

Ve třetí části už tempo hry nebylo kdovíjaké, protože četné nepřesnosti především na straně Zubrů nedovolily hostům jakkoliv hrozit. Největší naději měli v závěru, když byl vyloučen Hradec za zašlápnutí kotouče. Hanáci ale v šesti hráčích sami faulovali a přesilovku si tak neužili. Při risku bez brankáře potom ještě inkasovali z hole Imricha Maxina. Ten ze středního pásma bekhendem hodil puk do odkryté sítě a uzavřel na konečných 2:0.

Mladoboleslavská juniorka tak slavila čtvrtý tříbodový triumf v řadě, poskočila na 9. místo o skóre za Pardubice, Budějovice a Spartu a ještě dobře se naladila na další domácí dvojzápas. V pátečních 12:30 hostí vedoucí Třinec, v sobotu od 16:00 potom Vítkovice.

Ohlasy trenérů

Petr Haken, BK Mladá Boleslav: Dobře jsme vstoupili do utkání. Odehráli jsme výborně první třetinu, ale bohužel dali jen jednu branku. Od druhé třetiny to bylo hodně rozkouskované. Soupeř zjednodušil hru a dělal nám problémy, takže jsme se nedostávali do šancí. Bylo to těžké utkání, ale zvládli jsme ho a za to musím klukům pogratulovat.

Související články

Aktuality

05.10.2024

Dohrávka s Vítkovicemi

Odložené utkání 7. kola Tipsport extraligy s Vítkovicemi, které bylo posunuto z důvodu marodky na straně Ridery, zná svůj náhradní termín. Odehraje se hned po první reprezentační přestávce určené pro turnaj Karjala. Bruslaři se tak do Ostravy vydají ve středu 13. listopadu, hrát se bude od 17:30.

04.10.2024

U17 také do Salcburku

Kromě nejmladšího výběru reprezentace se na cestu do rakouského Salcburku vydají také hokejisté do sedmnácti let. Trenéři v čele s Františkem Ptáčkem uvidí své svěřence ve dvou soubojích s výběrem domácího Red Bullu U18, zápasy jsou na programu v úterý 15. a středu 16. října. Do Rakouska vyrazí také dva Bruslaři - obránce Vojtěch Hora a útočník Petr Hanyš. Kdyby bylo potřeba nahradit případné absentéry, připraven zaskočit je také útočník Filip Matějka.

04.10.2024

U16 se vrací do Salcburku

Po srpnovém dvojzápase šestnáctky v Salcburku, čeká obměněnou nominaci našich mladíků cesta zpět na stejné místo. V prostorech tamní akademie Red Bullu sehrají hráči ročníku 2009 další dva zápasy, konkrétně ve dnech 8. a 9. října. Do druhé a pozměněné nominace Marka Melenovského se vešel mladoboleslavský útočník Kryštof Vrbata, mezi náhradníky je také brankář dorostu Denis Beran.

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

×
Dnes v 17:30 | Muži
BK Mladá Boleslav
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 12:30 | Jun.
BK Mladá Boleslav
HC Oceláři Třinec