BK MLADA BOLESLAV
13. 9. 2024 | Tomáš Taybner

Dorost zůstává stoprocentní, v Budějovicích vyhrál 6:2

I / 3. kolo, pátek 13. 9. 2024
Č. Budějovice - Ml. Boleslav CEB - MBL
Č. B u d ě j o v i c e – Mladoboleslavští dorostenci vyrazili v pátek před polednem na jih Čech, kde se v Budvar Aréně utkali s Motorem. Po skvěle zvládnuté první třetině a rychlé odpovědi na snížení domácích už Bruslaře nemělo co zastavit a ti potom dovedli utkání do vítězného konce. Naši mladíci zůstávají společně s Karlovými Vary posledním stoprocentním týmem Extraligy dorostu, ale po sobotě už to platit nebude. Po utkání, které ve ŠKOENERGO Aréně startuje ve 12:30 si toto privilegium může ponechat už jen jeden tým nebo také žádný.
Č. Budějovice: Jelínek (21. Schejbal) – Šrámek (A), Švec, Schmied (C), Pekař, M. Dvořák, Benák, Smejkal – Benda, Hřebejk, Koníř – Hečko (A), J. Novotný, Šíma – Voráček, Přibyl, Chaloupka – Bartuška.
Ml. Boleslav: Beran – Čermák (A), J. Dvořak, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Vrbata, Matějka (A), Hanyš (C) – Hrouda, T. Dvořák, Ždanov – Vovsík, T. Novotný, Bydžovský – Musil, Chabada
Branky a nahrávky: 28. Bartuška (Chaloupka), 60. Hřebejk (Šíma) – 10. Kříž (Matějka, Vrbata), 19. Matějka (Hanyš), 20. Matějka (Vrbata, Hora), 25. Hanyš (Vrbata), 37. Hrouda (Musil), 52. Vrbata (Chabada, Hora). Rozhodčí: Jančí – Augusta, Trávník. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 19:41. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:6, 2:6.

Komentář

Mladoboleslavský dorost se do jižních Čech vypravil bez svého nejlepšího střelce Sviatoslava Vasiaka, který zůstal k ruce trenérům juniorky doma ve ŠKOENERGO Aréně. Bruslařům to ale vůbec nevadilo a hned od prvních minut byli směrem dopředu aktivnější. Skóre mohl otevřít Vrbata, jenže trestné střílení neproměnil. V 10. minutě to nicméně jemu ani spoluhráčům nemuselo vadit. Přes dobrou clonu Tadeáše Dvořáka prosvištěl do sítě kotouč od modré čáry z hole Filipa Kříže. Krátce před prvním odchodem do kabin navíc po Hanyšově přistrčení přesně pálil Filip Matějka a v čase 19:56 se stejný borec trefil podruhé. Tentokrát Filip Matějka využil krosové přihrávky Vrbaty a využitím přesilovky stanovil stav na 3:0 pro zelenobílé.

Domácí lavička pro druhou třetinu postavila mezi tři tyče brankáře Schejbala, jenž ale po čtyřech minutách a 50 vteřinách také inkasoval. Z pozice na levém kruhu ho střelou na bližší tyčku překonal kapitán Petr Hanyš. Jihočeši se vzepjali a ve 28. minutě dokázali snížit na 1:4, když kotouč z nepřehledné situace dostrkal za Beranova záda Jan Bartuška. Jenže Bruslaři ještě do přestávky opět odskočili na rozdíl čtyř branek. Smejkalovu nepřesnou rozehrávku vystihl Musil a po jeho přihrávce zpoza branky se od pravé tyčky prosadil důrazný Ondřej Hrouda.

Zelenobílí potom ve třetí periodě kontrolovali průběh zápasu, dvakrát se ubránili přesilovce Motoru a v 52. minutě pošesté udeřili. Třetí přesilovku Bruslařů využil Kryštof Vrbata, jemuž krosem připravil pozici Chabada. Vrbata si tak ke trojici gólových přihrávek navrch připsal také přesnou trefu. Konečné skóre 2:6 z pohledu domácích potom v závěrečné šedesátivteřinovce završil Tobby Hřebejk. Domácí útočník využil toho, že Bruslaři už pod vlivem výsledku spíše čekali na třetí sirénu. Náš dorost tak zůstává společně s karlovarskou Energií jediným stoprocentním týmem v soutěži, což se ale zítra změní. Od 12:30 totiž Bruslaři ve ŠKOENERGO Aréna hostí právě Karlovy Vary.

Ohlasy trenérů

Domácí tým nezveřejnil ohlasy trenéra.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice