BK MLADA BOLESLAV
20. 9. 2024 | Tomáš Taybner

Dvougóloví střelci Chabada a Ždanov napomohli dorostu porazit Kladno

I / 5. kolo, pátek 20. 9. 2024
Ml. Boleslav - Kladno MBL - KLA
M l. B o l. – Mladoboleslavští dorostenci přivítali v 5. kole extraligy kladenské Rytíře, kteří vyhlíželi první bodový zisk sezony. Bruslaři v derby o Středočeský kraj velmi rychle vedli a ještě do přestávky dvakrát stihli odpovědět na vyrovnávací trefu Kladna ze 14. minuty. Ve zbytku utkání nakonec přidali ještě další tři góly a po obrovské střelecké převaze zvítězili poměrem 6:1. Už zítra je ale čeká silnější káva v podobě libereckých Tygrů, k prvnímu soutěžnímu derby nastoupí v sobotu 21. září od 16:30.
Ml. Boleslav: Beran – Čermák (A), J. Dvořák, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Chabada, F. Matějka (A), Hanyš (C) – Vasiak, Vrbata, Čaika – Hrouda, T. Dvořák, Ždanov – Musil, Novotný.
Kladno: Šrámek (51. Barchánek) – Borkovec (C), J. Matějka, Hausner (A), Zeus, Kučera, Mahovský – Honisch (A), Gelhof, Trojna – Bobek, Pojkar, Hotařík – Boháček, Sivek, Maulis – Hlavsa, Lisý
Branky a nahrávky: 3. J. Dvořák (Hrouda), 16. Kříž (Vrbata, Vasjak), 18. Chabada (Hrouda, Kříž), 34. Ždanov (Hora, Čajka), 46. Chabada (Hanyš, Konvalinka), 55. Ždanov (Hrouda, Konvalinka) – 14. Honisch (Borkovec, Hotařík). Rozhodčí: Folk – Toman, Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 52:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Komentář

Mladoboleslavský dorost se proti kladenským Rytířům, kteří dosud nebodovali, chtěl vytáhnout a první krok k úspěšnému zvládnutí učinili právě hráči v zelenobílém. A to poměrně brzy, když už ve 3. minutě obránce Jan Dvořák úspěšně uklidil do sítě vyražený pokus Hroudy a připsal si tak první branku v dorostenecké extralize. Jenže hosté ve 14. minutě hned ze své první přesilovky vyrovnali. Kapitán Borkovec se od modré čáry prokličkoval až před Berana a nabídl gólovou radost Antonínu Honischovi - 1:1.

Ještě do přestávky ale opět vedli Bruslaři. Vrbatovu přihrávku zpoza branky do sítě z pravého kruhu uklidil Filip Kříž a za necelé dvě minuty po křižné přihrávce Hroudy skóroval z podobné pozice také Max Chabada. Po změně stran se střelecky aktivnější domácí opět prosadili a to konkrétně ve 34. minutě. To když Hora přihrávkou ze stahovačky nabil Oleksandru Ždanovovi a ten od levé tyčky procpal kotouč za Šrámka. Rozhodčí si chvíli nebyli jisti, ale po reakcích hráčů na ledě i sportovním doznání se od útočníka hostí Honische branku uznali - 4:1.

Poslední dva údery si domácí Bruslaři pošetřili pro třetí třetinu. Ve 46. minutě Hanyš od zadního hrazení poslal kotouč před brankou a svůj druhý gól večera přidal Max Chabada, kterého kladenští beci nechali trestuhodně volného přímo před Šrámkem. Brankář Rytířů potom v 51. minutě musel odstoupit po kolizi právě s kapitánem Hanyšem, jehož do klece povalil jeden z hostů. Jeho náhradník Barchánek také nedochytal s čistým štítem, protože ho v 55. minutě po pěkné individuální akci a následné střele překonal Oleksandr Ždanov - 6:1.

Obří střelecká převaha a kontrola nad zápasem Bruslařům v pátek stačila, ale v sobotu už by to na ledě libereckých Bílých Tygrů mohlo být jinak. Naši mladíci se již nyní připravují na první soutěžní derby sezony, ke kterému pod Ještědem nastoupí zítra od 16 hodin a 30 minut.

Ohlasy trenérů

Martin Škaloud: I přestože jsme poměrně vysokým rozdílem vyhráli, pozitivní v hodnocení být nemůžu. Náš výkon nekorespondoval s tím, co jsme si před zápasem říkali. A v průběhu utkání se ten výkon namísto stoupající tendence, nebojím se říct, ještě zhoršoval. Hráčům jsme řekli, že pokud by v podobném duchu pokračovali zítra v Liberci, tak na body rozhodně pomýšlet nemůžeme. Jediné, co mi udělalo radost, byl povedený výkon brankáře Denise Berana. Neměl to vůbec lehké, protože mu spoluhráči úplně nepomohli. A také jsem rád za první góly v Extralize dorostu od Honzy Dvořáka a Maxe Chabady.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov