BK MLADA BOLESLAV
30. 3. 2008 | Jitka Čechová, Jitka Čechová, Jaroslav Poštolka

Boleslav vyhrála první ligu a zajistila si tak vstupenku do baráže!

F4, neděle 30. 3. 2008
Chomutov - Ml. Boleslav CHM - MBL
C h o m u t o v – I ten nejvěrnější a nejzarytější boleslavský fanoušek zřejmě nečekal, že by tým BK Mladá Boleslav zvládl finálové boje v nejkratším možném čase. Ale je tomu tak! Boleslavští sice stejně jako ve třetím zápase na ledě Chomutova nevstřelili první branku, tentokrát ale svého soupeře nenechali odskočit nijak daleko a nadvakrát se na něj dotáhli. Po prvních dvou třetinách, ve kterých obě strany vstřelily po jednom gólu, tak přišla závěrečná dvacetiminutovka. A byli to tentokrát Středočeši, kdo se ujal vedení díky střele Tomáše Sýkory. Chomutov ve zbývajících deseti minutách už nenalezl dostatek sil a Boleslavští se tak mohou těšit z vítězství a zároveň se pomalu připravovat na baráž.
Chomutov: Podolka – Trefný, Révay, Všetečka, Chatrnúch, Ťupa, Bombic, Kloz, M. Mazanec – Polanský, Kostourek, Jíra – Mikšovic, Šíp, Boušek – Hašek, Charousek, Jeslínek – Polodna, Heinisch, Gálik
Ml. Boleslav: Šindelář – Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Kolafa, D. Mazanec, Mocek, Schnabel – Nouza, Král, Gombár – Gajovský, Boháč, Šebesta – Mikulík, Šindel, Eiselt – Rumpel, Sýkora, Handlovský
Branky a nahrávky: 18. Jíra (Heinisch), 30. Gálik (Boušek) – 20. Gombár (Král, Nouza), 34. Šindel (Handlovský), 50. Sýkora (Šebesta). Rozhodčí: Kubeš, Jebavý – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 7000. Střely na branku: .

Komentář

Do zápasu vstoupili stejně jako včera aktivněji domácí hráči k čemuž jim dopomohli hosté, kteří poskytli hned po 41. vteřinách první výhodu přesilové hry. Tato přesilovka se však příliš nepovedla. Sotva se vrátil z trestné lavice vyloučený Nouza, už ho tam vystřídal Mazanec. Ani tato přesilová hra však domácím kýžený gól nepřinesla, i když se jim povedla mnohem lépe než ta první. V 10. minutě dostali první výhodu ukázat svoje umění v početní převaze i hosté po faulu domácího kapitána Šípa. A repete přišlo vzápětí na to, tuto početní výhodu si zopakovat, jelikož byl ve 13. minutě vyloučen domácí Ťupa. V této početní výhodě si hosté vytvořili jednu obrovskou šanci, ale závar ve svém brankovišti vyřešil domácí gólman Podolka. Třetí výhodu přesilové hry dostali domácí v 16. minutě po vyloučení Mocka za hrubost. S tou však domácí naložili stejně jako s oběma předcházejícími. To co se nepovedlo v početní výhodě, povedlo se na konci 18. minuty. Zpoza brány dostal přihrávku od Heinische před branku Petr Jíra a ten střelou po ledě otevřel skóre dnešního zápasu. Radost domácích z vedení však moc dlouho nevydržela. Na začátku 20. minuty byl vyloučen domácí Charousek za napadení a hostům stačilo pouhých devět vteřin k vyrovnání, když se k odraženému puku dostal před brankou Podolky nekrytý Jiří Gombár a do poloodkryté domácí branky neměl problém usměrnit puk.

Druhou třetinu začali opět aktivněji domácí. Do 26. minuty hráli dvě po sobě jdoucí početní výhody, ale dnes se jim v této činnosti vůbec nedařilo. Stejně ale jako při vstřelení prvního branky Severočechů se povedlo chvilku po navrácení vyloučeného hostujícího hráče opět strhnout vedení na svou stranu. Ukazatel se zastavil v čase 29:02, když po ideální Bouškově přihrávce nedal tvrdou ránou Martin Gálik Šindelářovi žádnou šanci a vrátil opět domácím vedení. Po této brance převzali iniciativu hosté a zle zatápěli domácím v jejich obranném pásmu. To vyvrcholilo faulem domácího Chatrnúcha. Hosté i tuto početní výhodu dokázali využít ke srovnání stavu, i když ne tak rychle jako tu předcházející. V čase 33:39 se Jakub Šindel dostal s pukem před bránu a ten propasíroval u pravé tyče pod Podolkovým betonem. Hned o minutu později dostal 4 minuty hostující Lukáč za hru vysokou holí, ale domácím se dnes vůbec v početní výhodě nevedlo. Sice si několik příležitostí ke vstřelení branky vytvořili, ale ani Kostourek a po něm Jeslínek se ve skrumáži před Šindelářem nedokázali prosadit.

Třetí třetina patřila v závěrečeném znění Boleslavským. Hra se v první polovině třetí třetiny rychle přelévala z jedné strany na druhou. A v čase 49:17 přišel rozhodující okamžik dnešního zápasu. Tomáš Sýkora si nabruslil do šance a po pádu Podolky skóroval do prázdné brány. Domácí pokud nechtěli pomýšlet na konec sezóny stáli před nelehkým úkolem. V jejich snaze o vyrovnání je ale přibrzdila vlastní nedisciplinovanost. Nejprve byl za faul kolenem vyloučen Ťupa a po jeho návratu i Bombic. Hosté nejen díky tomu tak situaci kontrolovali a nepouštěli soupeře příliš blízko k Šindelářovi. V čase 58:31 si domácí vzali oddechový čas a jelikož se vhazovalo před hostujícím gólmanem odvolali Podolku na střídačku. Domácí bojovali z posledních sil a v čase 59:52 vytvořili obrovský závar před Šindelářem, Polanský s Jeslínkem a posléze i Kloz nedokázali na brankovišti procpat kotouč za Šindelářova záda a na další pokus jim již nezbyl čas. Mladá Boleslav se tak stává vítězem první hokejové sezony ročníku 2007/2008!

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov