BK MLADA BOLESLAV
15. 4. 2008 | Michal Miškovský, Jitka Čechová

Boleslavští znovu nalomili Ústí ve druhé minutě a v barážové sérii vedou

BAR3, úterý 15. 4. 2008
Ml. Boleslav - Ústí n. L. MBL - UNL
M l. B o l. - Hokejisté BK Mladá Boleslav využili první domácí barážové utkání k tomu, aby se v sérii proti Ústeckým Lvům ujali vedení. Po dvou zápasech na severu Čech byl stav nerozhodný 1:1. Ve třetím utkání Mladoboleslavští navázali na povedené nedělní klání (3:0) a tentokrát vyhráli 4:0. Svěřenci Petra Kaňkovského našlápli za výhrou stejně jako v předešlém duelu už ve druhé minutě, kdy se trefil Mikulík. V dalším průběhu pak přidali tři góly a v baráži o extraligu tak vedou 2:1 na zápasy.
Ml. Boleslav: Růžička - Schnabel, Bauer, Mocek, Lukáč, Drábek, Jindra, Mazanec, Kolafa - Nouza, Král, Gombár – Boháč, Šebesta, Sýkora - Eiselt, Fiedler, Mikulík - Gajovský, Rod, Handlovský
Ústí n. L.: Přikryl (21. Zikmund) - Pojkar, Vágner, Zeman, Hořava, Němeček, Evan, Novotný - Zápotočný, Mrázek, Šagát, Klobouček, Čaloun, Nedorost, Martinec, Novák, Špirko, Hašek, Janků, Pazourek, Káňa
Branky a nahrávky: 2. Mikulík (Jindra), 17. Král (trestné střílení), 23. Mikulík (Eiselt), 59. Nouza (Král). Rozhodčí: Šír, Šindler - Padevět, Kis. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Střely na branku: .

Fotogalerie

Komentář

Na první dojem z třetího barážového utkání se nejspíš na obou stranách barikády čekalo se zadrženým dechem. Jak se totiž ukázalo v předchozích zápasech, právě o ten šlo v prvé řadě. Tohoto faktu si ale byli pravděpodobně lépe vědomi Boleslavští, kteří na svého soupeře doslova vlétli a nedovolili mu volnějších vydechnutí. Zásluhou promyšleného startu se tak Středočeši ujali vedení ve velice krátké době, podobně jako tomu bylo v zápase v Ústí nad Labem. Milan Mikulík to zvládl dokonce ještě o šest vteřin dříve, mladoboleslavské publikum se radovalo už v čase 1:05, kdy domácí ostrostřelec pokořil Přikryla ranou z mezikruží.

Na hosty zapůsobila obdržená branka jako rudý prapor na býka a okamžitě se začali za každou cenu tlačit na druhou stranu hřiště. Obrovskou ústeckou šanci spálil Vágner, jež si to na Růžičku v bráně namířil dočista sám. Boleslavský gólman zvolil riskantní zákrok a vyjel proti němu, aby mu kotouč vypíchl. To se ale právě nepodařilo a Vágner tak mohl pálit do prázdné branky. V rozhodující chvíli mu ale puk ujel.

A následovaly dvě za sebou jdoucí vyloučení Boleslavských, která měla Ústecké ještě více nakopnout. Právě v těchto minutách Středočeši předvedli skvělý defenzivní hokej a velkou obětavost, když často takřka poslepu padali do střel. A tak snad právě tolik neproměněných šancí Ústí poněkud nalomily. Z trestné lavice vracející se Schnabel utvořil skvělou dvojku s Eiseltem a hnali se v přečíslení na Přikryla. V tuto chvíli se ještě nestalo nic, když ale dostal Eiselt podobnou šanci o chvilku později, byl podražen a hlavní sudí odpískal trestné střílení. A kdo jiný se ho mohl zhostit, než Richard Král. Kapitán Mladé Boleslavi puk jen tak prostrčil za brankovou čáru a na časomíře rázem svítil stav 2:0.

Od druhé třetiny se v brance Ústeckých Lvů trochu čarovalo, místo Přikryla se mezi tyče postavil Zikmund. Necelé dvě minuty se zdálo, že je to pro Severočechy silný a dobrý impulz. Pak ale ústecké obraně unikli Mikulík a Eiselt. Milan Mikulík od svého kolegy dostal parádní přihrávku na hůl a úspěšné zakončení tak nebyl žádný problém.

Ústí se snažilo o odpověď, zdálo se ale, že čím více se snažilo prosadit, tím méně v tom bylo úspěšné. Parouzek sice dokázal oklamat Růžičku, který před ním v konečné fázy jen ležel, boleslavská obrana ale svého gólmana podržela. Naopak na druhé straně značně zahrozil Nouza, Zikmund v tomto případě ovšem vytasil perfektní zákrok lapačkou a podobně na tom byla Boleslav i v okamžiku, kdy Král nahrával zpoza brány na volného Schnabela.

Závěr druhé dvacetiminutovky patřil jednoznačně domácímu týmu. Největší šanci si nejspíš připsal Sýkora, který dostal přihrávku přímo na hůl. Zikmund byl v tom okamžiku mimo branku a kdyby do střely nepadl jeden z Ústeckých, mohlo být pár vteřin před zazněním sirény dost možná definitivně rozhodnuto.

Úvod třetí třetiny měl podle všeobecně platných pravidel patřit Ústí nad Labem, hrálo totiž přesilovou hru. Severočeši se ale během ní dostali sotva na modrou čáru soupeřovy třetiny. Do jediné vážněji vypadající příležitosti se prokličkoval Nedorost, Růžička mu ale puk s ledovým klidem vypíchl.

Boleslavští zkrátka působili jako někdo, kdo má všechno pevně ve svých rukou. Nepřestávali útočit a nepříjemně dotírat, zatímco Ústí pomalu ale jistě ztrácelo další a další síly další a další snahou dostat se alespoň na dostřel Růžičky. Do poměrně úsměvné situace se všichni hráči na ledě dostali ve 49. minutě, kdy všichni doslova zkoprněli v pozici, v jaké zrovna byli čekajíc, odkud se vynoří puk. Ten ovšem nikde. Z výstroje jej poté na střídačce lovil Pazourek.

V čase 55:32 přišlo vyloučení hráče v zelenobílém dresu a trenér Votruba jej využil k vybrání si oddechového času a následného stažení Zikmunda z brány. Ale ani v šesti proti čtyřem nebylo Ústí schopné vymyslet nic závratného a Růžičku ohrožujícího. Naopak Mladá Boleslav si s klidem držela puk na holích a pokoušela se ostřelovat volnou hostující svatyni. Už se zdálo, že to štěstí bude mít Boháč, zvonila ale jen tyčka. Konečná úprava na 4:0 tak přišla až necelé dvě minuty před koncem utkání z hole Tomáše Nouzy.

Související články

Aktuality

10.09.2024

Utkání s Hradcem se neodehraje

Přípravné utkání s Hradcem Králové, které se původně mělo odehrát ve čtvrtek 5. září je definitivně zrušeno. Obě strany spolu byly v kontaktu a jednaly o případném novém termínu. Nakonec se po vzájemné dohodě rozhodly, že náhradní zápas neuspořádají. Bruslaři tak přípravné utkání završili úterním duelem s Energií a nyní už se tak chystají na úvodní zápas extraligové sezony s Olomoucí.

20.08.2024

WEHT U18

V plném proudu už je také reprezentační soukolí českých hokejistek. Ty mají za sebou přípravný kemp a následnou akci ve Švédsku. První ostrá reprezentační akce ale české hokejistky do 18 let teprve čeká. V Chomutově mezi 29. a 31. srpnem odehrají úvodní turnaj ze série Women Euro Hockey Tour U18 (obdoby seniorského seriálu EHT), v rámci něj se střetnou s evropskou špičkou. Postupně změří síly s výběrem Švédska, Finska a Švýcarska. My jsme rádi, že na severu Čech bude bojovat i hokejistka Bruslařského klubu, útočnice mladoboleslavské devítky, Lucie Šindelářová.

20.08.2024

U16 v Salcburku

Marek Melenovský, bývalý trenér mladoboleslavské juniorky, má za sebou první nominaci v roli kouče reprezentační šestnáctky. Společně se svým štábem složil první výběr z ročníku 2009, který dostane šanci navléknout národní dres. Nominované borce čekají mezi 28. a 31. srpnem zápasy se Slovenskem, dvěma výběry domácí akademie rakouského Salcburku a následně čtvrtý duel o umístění. V nominaci šestnáctky nechybí brankář našeho dorostu Jaroslav Martínek a také jeho spoluhráč obránce Matiáš Piskač. Pozvánku obdržel i Adam Konvalinka, který je u Bruslařů na try-outu, mezi náhradníky je pak Kryštof Vrbata.

13.08.2024

Turnaj pěti U20

Dvacítku čeká pod vedením Patrika Augusty druhé letní měření sil s mezinárodní konkurencí. Po čtyřech přátelských zápasech ve Finsku nyní naši mladíci vyrazí na Turnaj pěti zemí do Zugu, který je v plánu mezi 27. a 31. srpnem. Trenérský štáb kategorie U20 má ve Švýcarsku poslední možnost k tomu, aby si prohlédl hráče ze zámořských soutěží, ti totiž během podzimních akcí nebudou k dispozici. Do Švýcarska by se tak měli vydat aktuálně ti nejlepší čeští hráči z ročníku 2005. My jsme rádi, že hlavní trenér do svých plánů zařadil i mladoboleslavského útočníka Vojtěcha Hradce.

11.08.2024

Deváťáci druzí

Mladoboleslavská 9. třída zakončila domácí turnaj na skvělém druhém místě. Na svém kontě měla po sobotě plný počet 6 bodů po vítězstvích nad Táborem a Litvínovem. V neděli potom naši mladíci podlehli Nitře a turnaj zakončili nájezdovou tahanicí s Českými Budějovicemi, kterou nakonec lépe zvládl soupeř. K vítězství na turnaji nechybělo mnoho, nicméně i druhé místo je v konečném důsledku slušným výsledkem a důležitější budou až úvodní kola ostré sezóny.

11.08.2024

Dorost skončil třetí

Mladoboleslavští dorostenci se z pardubického turnaje "O pohár hejtmana" vrací s konečným třetím místem. Naši mladíci v sobotu nejprve podlehli domácímu Dynamu až po nájezdech, poté ovšem zdolali oba německé soupeře a do nedělního programu postoupili jako vítěz skupiny A. V semifinále bohužel podlehli Plzni 2:3 po nájezdech a třetího finále v řadě se nedočkali, ačkoliv během víkendu ani jednou neprohráli v základní hrací době. Bronz nakonec získali bez boje, jejich soupeř totiž k zápasu o 3. místo nenastoupil.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
BK Mladá Boleslav
Mountfield HK
×
Dnes v 16:30 | Dor.
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 12:30 | 9.tř.
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice
×
Dnes v 17:00 | B tým
BK Mladá Boleslav
HC Lev Benešov